top of page
KruikenTV Banner.png

Rijke carnavalsgeschiedenis zichtbaar in Harrie's carnavalsmuseum


Tilburg - Museum de Pont, het Textielmuseum of het natuurmuseum, aan musea geen gebrek in Tilburg zou je denken. Maar misschien wel het kleinste museum van Tilburg is voor de meeste minder goed te vinden. In het centrum van Tilburg, op de eerste etage van een doodnormaal uitziende woning in de Hoogvensestraat is een rijke historie aan carnavalsschatten te vinden. De 78-jarige Tilburger Harrie van den Berg is volgens eigen zeggen de enige met zo'n grote collectie dat tentoongesteld staat als zijnde carnavalsmuseum.


''Een hobby mag iets kosten maar het moet geen kapitalen gaan kosten,,

Carnaval is zijn lust en zijn leven, zo weet Harrie over ieder verzamelstuk wel iets te vertellen. En zo gek is dat niet want Van den Berg gaat al bijna zestig jaar mee in het wereldje van de volkscultuur dat carnaval heet. Wat begon met een paar bananendozen aan onderscheidingen en stadsemblemen staat hij nu op het punt wat selectiever om te gaan met de uitbreiding van zijn museum. Van alle Prinsen van Kruikenstad heeft hij de onderscheidingen geordend op jaartal. Een van de topstukken is voor Harrie toch wel de allereerste zilveren Kruik uit 1967 van Dré Meulenbroek.


Foto: Harrie van den Berg met Zilveren Kruik Dré Meulenbroek

Heeft u iets te ruil of wilt u een bezichtiging brengen aan het museum? Neem dan contact op met Harrie van den Berg - 0135426107Bijdrage: Bjorn van Iersel, Marcel Couwenberg, Dennis van Roozendaal

Comentarios


bottom of page