top of page

Stichting KruikenTv Tilburg is een non-profitorganisatie en heeft als doel om het culturele carnaval dat in Tilburg gevierd wordt, voor een zo groot mogelijk publiek bereikbaar te maken. Dit doen wij doormiddel van het vastleggen van de cultuur en deze beelden te verspreiden via onze website, Facebook, YouTube en Instagram. Ook educatie vinden wij erg belangrijk als het gaat om het doorgeven van deze cultuur naar de volgende generatie. In het carnavalsseizoen van 11-11-2019 t/m 25-02-2020 had KruikenTv een totaal bereik van 557.786 mensen via de digitale snelweg. En nu maar hopen dat we extra mensen hebben weten te enthousiasmeren om samen met ons het carnaval in Kruikenstad te gaan vieren!

PROFIELFOTO VRIJWILLIGERS DENNIS V2.png

Dennis van Roozendaal

Voorzitter / Verslaggever  

Social media

Deze geboren en getogen Kruikenzeiker heeft een hart voor carnaval. In 2014 was er nog geen goed carnavals tv-programma, maar daar bracht hij snel verandering in. Vanaf het moment dat op 27 januari 2015 de eerste aflevering van KruikenTv te zien was, is het hard gegaan. Inmiddels is KruikenTv uitgegroeid tot een club van zo'n 12 vrijwilligers. Samen kunnen wij Carnaval in Kruikenstad op een mooie manier in beeld brengen.

Bjorn.jpeg

Bjorn van Iersel

Cameraman / Vormgever

Bjorn is van origine een Pierewaaier, maar is inmiddels inwoner van Kruikenstad. Deze Import-Kruik heeft het Kruikenvirus goed te pakken. Al heeft hij soms nog een kleine integratiecursus nodig. Bjorn heeft audiovisuele technieken gestudeerd in Boxtel, Lincoln (UK) en in Brussel. En heeft zich 12 jaar lang bij de lokale omroep van Moergestel ingezet voor allerlei diensten. Naast het camerawerk is hij bij KruikenTv graag bezig met montages en animaties.

PROFIELFOTO VRIJWILLIGERS NIKE.png

Nikè Kieboom

Verslaggever

Als er iemand is die leeft voor Carnaval in Kruikenstad, dan is het Niké wel. Deze creatieve duizendpoot kwam in 2017 bij KruikenTv. Bij de eerste presentatieklus was er nog wel wat gezonde spanning, het resultaat mocht er zeker wezen. Niké is een vast gezicht geworden van KruikenTv en is ook op de achtergrond betrokken bij het maken van planningen. Wist je trouwens dat Niké gek is op chips en frikandellen? 

Leo site.jpg

Leo Embregts

Fotograaf

Deze geboren Kruik woont al sinds 1971 in Rijen. Maar ondanks dat komt hij iedere carnaval terug naar Kruikenstad. Hij zet zich dan ook graag in voor Carnaval in Kruikenstad. Leo is zelfs secretaris bij CV de Biermeters en is daar begonnen met fotografie. Inmiddels is hij alweer twee jaar met veel plezier actief als fotograaf voor KruikenTv.

geen-foto-beschikbaar.png

John Vermeer

Verslaggever 

John is in Kruikenstad geboren en getogen. Carnaval is hem met de paplepel ingegeven. Bij C.V. de Roemerleppers begonnen en daar 4 jaar raadslid geweest. Vervolgens de muzikale kant gekozen en slagwerk gaan spelen bij o.a. ’t Rommeltje, Symphonie en Blaost Beach Band alwaar hij ook de zang voor zijn rekening nam. Tijdens het Blérconcours en Zumme Zinge?! al verschillende keren in de prijzen gevallen. Al sinds jaar en dag vakjury lid en tevens coördinator bij de Optocht Commissie. Buiten 12 jaar producties bij Zwieren en Zwaaien en zijn bijdrage aan het online programma Kruikentjoep, zit John weer een aantal jaar als verslaggever bij KruikenTv. Technisch is John niet, maar geef hem een  microfoon in zijn handen en hij is in zijn element.

PROFIELFOTO VRIJWILLIGERS MARCEL.png

Marcel Couwenberg

Secretaris / Cameraman

Marcel is eigenlijk een Ballefrutter, maar dat gaat gelukkig prima samen met Kruiken. Een deel van zijn leven bracht hij door in het Franse Montpellier waar hij werkzaam was bij de radio. Inmiddels is hij alweer een aantal jaren woonachtig in Kruikenstad. Marcel is altijd bezig met beeld, zo ook bij KruikenTv. De meeste beelden van KruikenTv zijn dan ook door hem gemaakt.

geen-foto-beschikbaar.png

Jean van Roozendaal

Penningmeester

Info volgt.

geen-foto-beschikbaar.png

Dre van Roozendaal

Fotograaf

Info volgt.

geen-foto-beschikbaar.png

Steven van Gils

Verslaggever

Steven is het liefst zoveel mogelijk met carnaval bezig. Hij brengt carnavalsnummers uit als Bennie Bekend, is actief binnen Carnavalsstichting Tilburg en sinds 2019 dus ook bij KruikenTv. Tijdens het Kluunen op de Korte Heuvel maakte hij zijn presentatiedebuut en dat ging hem goed af. Deze Import-Kruik heeft, ondanks zijn kinderjaren in het Kielegat, een enorm groen-oranje hart.

bottom of page