top of page
KruikenTV Banner.png

Prins Jan d’n Derde is de nieuwe Prins van Kruikenstad


Prins Jan d'n Derde op de Heuvel ©KruikenTv

TILBURG – Tijdens Elf-elf in Tilburg is prins Jan (Eijsermans) d’n Derde gepresenteerd als nieuwe prins van Kruikenstad. Hij werd gepresenteerd samen met zijn Adjudant Rob (Jansen), de Raad van Elf, de lijfwachten en Hofkapel de Sleutelsollers. Dat gebeurde tijdens een drukbezocht Elf-elf evenement op de Heuvel, met vele carnavaleske optredens.


Prins Jan d’n Derde

De nieuwe Prins van Kruikenstad is geen onbekende in de carnavalswereld. Als actief lid van CV Veul Gère heeft hij al vele carnavalskrakers op zijn naam staan. Dit jaar zullen zijn vrienden van Veul Gère het is dus even zonder hem moeten doen. De concerten van Veul Gère in Poppodium 013 op 12 en 13 januari 2024 wil de kersverse Prins van Kruikenstad niet missen. “Dat heb ik meteen gezegd, daar moet ik bij zijn. Dus dat weekend heb ik als prins even geen verplichtingen.”


Adjudant Rob

Ook Adjudant Rob is geen onbekende in de carnavalswereld. Naast diverse rollen binnen de Carnavalsstichting Tilburg, is hij de afgelopen drie jaar onderdeel geweest van de Raad van Elf. “Eigenlijk zou ik het vierde en laatste jaar als raadslid ingaan. Maar dit is wel een hele leuke verrassing. Het wordt wel een andere rol, ik ga me meer richten op het goed laten verlopen van al onze bezoeken en ondersteun de prins waar nodig” aldus Rob. De plek van Rob in de Raad van XI wordt niet ingevuld, het gevolg blijft dus zoals het nu is. “Dat is in de jaren 80 voor het laatst gebeurd. Best wel bijzonder dus!”.


Maawe meude mèèrege

Prins Jan d’n Derde en Adjudant Rob kijken uit naar carnaval. “Het is een kort seizoen, dus we gaan voor maximaal feest. Daarbij moet het genieten en de boel de boel laten, hoog in het vaandel staan.” licht Prins Jan toe. Het duo kijkt uit naar de traditionele bezoeken, maar ook naar nieuwe dingen. “We gaan genieten van de bezoeken aan de verenigingen en de officiële gelegenheden. Maar ik vind het ook mooi om de wat jongere verenigingen te bereiken en daar een weg in te vinden. We willen het feest met iedereen vieren.” vult Adjudant Rob aan.
Kommentare


bottom of page