top of page
KruikenTV Banner.png

Kastelein ontvangt cheque op de elfde van de elfde: "Dit had ik nooit durven dromen"
Kruikenstad - Kroegbaas Michel Engel (45) van Café de Slijterij en Heuvel 15 uit Tilburg was blij verrast toen hij in de avond van de elfde van de elfde een cheque ter waarde van € 6.077 euro overhandigd kreeg. Maar liefs twaalf carnavalsverenigingen onder leiding van CV De Jassen haalde het geld op voor hun kroegbaas die eigenaar is van de twee cafés gelegen aan de (korte) Heuvel in Tilburg.


Door het coronavirus en de daarbij, door de overheid genomen, maatregelen vallen zwaar voor Engel. Normaal is de elfde van de elfde juist de dag dat zijn kroegen vol staan met liefhebbers van carnaval die de start van het seizoen vieren. Deze keer stond Michel niet achter de bar in zijn café, maar zat hij thuis voor de televisie op het moment dat een aantal leden van de vereniging op de stoep stonden met een cheque en een bos bloemen.


Geliefd in Kruikenstad

"We hebben het geld opgehaald omdat we weten dat Michel het heel zwaar heeft." Verteld Arno Hultermans van CV De Jassen. "Niet alleen carnavalsvrienden hebben geld gedoneerd, maar ook heel veel andere mensen die Michel een hart onder de riem willen steken. Dat zegt iets over hoe geliefd hij is in Kruikenstad."


Engel zelf heeft menig traantje weggepinkt. "Dat ze dit willen doen is ongelofelijk." Verteld Engel ons. "Het geld is meer dan welkom want deze tijd kost bakken met geld. Maandelijks moet er gewoon een paar duizend euro bij. We krijgen een vergoeding van de overheid en daar zijn we heel blij mee maar dat dekt de kosten niet."


Sponsorloop

Het geld hebben de verenigingen middels een sponsorloop op weten te halen. "Met een aantal mensen hebben we gekeken wat haalbaar was binnen de coronamaatregelen maar een sponsorloop op de elfde van de elfde zat er niet in." Verteld Hultermans van CV De Jassen. "De gemeente Tilburg zag het als een evenement dus dat mocht niet." Door in kleine groepjes op verschillende dagen en tijden te gaan lopen is de sponsorloop toch nog gelukt.


En al wist Engel wel dat er iets gaande was, toch wist hij niet dat het geldbedrag zo hoog was opgelopen. Voor hem is de start van het carnavalsseizoen dankzij de leden van de verenigingen in ieder geval een stuk aangenamer.

bottom of page