top of page
KruikenTV Banner.png

Corona en carnaval: Een brief aan alle Brabanders


Burgemeester Weterings - Afbeelding Marcel Couwenberg

Beste Brabanders,


Het is weer die tijd van het jaar. Die tijd van het jaar dat wij Brabanders het een beetje op de heupen krijgen. De zon laat zichzelf weer wat vaker zien en de dagen lengen. Dat betekent voor velen van ons: carnaval is in aantocht. Die paar dagen dat onze provincie gekleurd wordt door hossende menigten en prachtig versierde mensen en praalwagens. Dat bijzondere feest dat we nu al enige tijd hebben moeten missen door het coronavirus.


Dit jaar, twee jaar nadat het virus zijn intrede deed in ons land, zullen we ons geliefde carnaval weer niet kunnen vieren op de manier waarop we dat zo graag doen. Maar dankzij de huidige versoepelingen kunnen we toch iets van dat feestgevoel met elkaar gaan delen. En dat gaan we zoveel mogelijk lokaal doen, als Brabanders onder elkaar.

Dat is anders dan dat we gewend zijn. Want in Brabant zijn we bourgondisch en gastvrij en verwelkomen we met liefde iedereen die kennis wil maken met onze rijke tradities. Hopelijk kunnen we vanaf volgend jaar de poorten weer wijd openzetten voor een ieder die wil weten hoe wij beneden de rivieren carnaval vieren. We hopen dan ook van harte dat carnaval minnend Brabant er dan ook weer de schouders onder wil zetten om dit grootse feest mogelijk te maken.

Carnaval dit jaar wordt dus een kleiner feestje, primair in de horeca. Laten wij er met elkaar op een goede manier van gaan genieten. Er kan weer meer maar we moeten ons wel blijven bedenken dat dat alleen maar kan, als we ons houden aan de regels die er zijn.

Carnaval 2022 zal niet zoals alle andere edities zijn. Maar na bijna 2 jaar van soberheid en afstand, zal het feestje, hoe klein ook, misschien wel des te intenser zijn. Maak er iets moois van en let een beetje op elkaar.

Jack Mikkers (voorzitter VRBN)

John Jorritsma (voorzitter VRBZO)

Theo Weterings (voorzitter VR MWB)

Johan de Vos (voorzitter KHN afdeling Breda, mede namens KHN Den Bosch, Eindhoven en Tilburg)

Rob van de Laar (voorzitter Brabantse Carnavals Federatie)


Comentarios


bottom of page