Tip ons

SPOORZONE KRIJGT CAMERATOEZICHT: ONDERNEMERS ZIJN DEALERS, INBRAKEN EN SCHIETINCIDENT BEU


Tilburg - Ondernemers hebben aan de bel getrokken bij de gemeente Tilburg nadat er donderdagnacht vermoedelijk geschoten is op de parkeerplaats aan de Burgemeester Brokxlaan. Ook zou er volgens ondernemers volop gedeald worden en inbraken gepleegd.

Ondernemers van onder andere de Hall of Fame, Stoom013 en Smeer'm vinden dat het de hoogste tijd wordt dat de gemeente nu stappen gaat ondernemen om het Spoorzone gebied veilig te maken, zo melden zij aan het Brabants dagblad. Het vermoedelijke schietincident waar (vage) camerabeelden van zijn, is de druppel die de emmer deed overlopen.

Inbraak

Vorig jaar alleen al werd er bij broodjeszaak Smeer'm maar liefst 6 keer ingebroken, zelfs twee keer op een dag. Ook worden er banden van auto's lek gestoken. Eigenaresse Martine van Leeuwen heeft nu zelf een camera opgehangen in de hoop dat de gemeente hetzelfde gaat doen.

Reactie gemeente Tilburg

,,Het signaal dat er zoveel wordt ingebroken en er vandalisme is, herkennen we niet. Er wordt veelvuldig gecontroleerd door de politie en bijvoorbeeld BOA's. Er is geen sprake van een structureel probleem." Verklaart een woordvoerder van de gemeente Tilburg aan het Brabants dagblad.

Cameratoezicht

Toch kwam vandaag naar buiten dat de gemeente nog voor de zomer cameratoezicht gaat realiseren in de Spoorzone en wel op plekken waar veel gebouwen staan. Ook de binnentuin en de parkeerplaats worden voorzien van camera's. Dit camerasysteem wordt aangesloten op het netwerk van de binnenstad waar toezicht vanuit de controlekamer mee kijkt.

Foto: Dennis van Roozendaal

Spreekbuis1.jpg