top of page
KruikenTV Banner.png
  • Redactie

KruikenTv verdwijnt noodgedwongen van de televisie!

Kruikenstad - Het carnavalsprogramma KruikenTv zal niet meer uitgezonden worden bij Omroep Tilburg.

Na 4 jaar houdt de samenwerking tussen Omroep Tilburg en programmamaker Dennis van Roozendaal op.

Ondanks dat van Roozendaal sinds 31 mei 2017 niet meer werkzaam is bij de zender heeft hij op 31 oktober 2017 het programma toch aangeboden bij Omroep Tilburg.

Helaas kreeg KruikenTv enkele weken later van adjunct directeur Ron Schuurkes per SMS te horen dat de zender niet meer met KruikenTv in zee wil.

Toen wij telefonisch om nadere toelichting vroegen aan Ron Schuurkes kregen wij als antwoord, 'daar hoef ik mijzelf niet over te verantwoorden tegenover jullie'.

Foto: Marcel Couwenberg

'Onbegrijpelijk dat wij geboycot worden, KruikenTv heeft door de jaren heen veel progressie geboekt. Inmiddels is KruikenTv een begrip geworden, vele verenigingen binnen Tilburg maar ook daarbuiten kennen ons. Al helemaal te gek voor woorden is dat een lokale zender die 130.000 euro subsidie krijgt de keuze maakt om een goed lokaal programma dat ze gratis uit kunnen zenden laten gaan. Dat dit besluit via een SMS gecommuniceerd is vind ik verre van professioneel'. Aldus Dennis van Roozendaal.

Zendtijd

De lokale omroep van Tilburg zend 24/7 uit in de regio Tilburg via kanaal 40 op Ziggo en zend voornamelijk cultuur uit.

Er zou dus makkelijk plaats zijn om een cultureel programma als KruikenTv uit te zenden naast de reguliere uitzendingen van de omroep.

Dit is ook ter sprake gekomen op 31 oktober, maar waarom de zender

hier niet aan mee wil werken is vooralsnog onduidelijk.

Opnieuw gevonden worden

Online content maken word steeds belangrijker en daarom gaat KruikenTv door met dit concept maar wel in een aangepaste vorm.

Op dit moment maken worden er geen lange afleveringen meer maar losse items die verspreid worden via de website (kruikentv.com) en sociale media kanalen waar Facebook een van onze belangrijkste is.

Veel Kruiken en Kruikinnen zullen KruikenTv opnieuw moeten vinden. Er zijn nog veel mensen die naar de lokale zender kijken in afwachting van de video's die daar niet meer te vinden zijn.

bottom of page