top of page
KruikenTV Banner.png
  • Redactie

CV Veul Sjaans wint Zumme Zinge?! 2018

KRUIKENSTAD - CV Veul Sjaans heeft de tweede editie van zangfestijn Zumme Zinge?! gewonnen met een originele uitvoering van het zelfgeschreven lied ‘Zot zo meuge?’. Daarmee krijgt het lied over een Mexicaan en een Kruik die elkaar in carnavalstijd vinden in het feest een jaar lang de eretitel KruikenKraker 2018.

Gerion Goossens, een van de zangeressen van het prijswinnende optreden op zaterdagavond, is door het dolle heen: ‘We deden vorig jaar ook al met heel veel plezier mee aan Zumme Zinge?!, maar dat we nu ook winnen is wel te gek natuurlijk!’

Foto: Dennis van Roozendaal

De vakjury was erg gecharmeerd van het lied met dezelfde titel als het carnavalsthema van dit jaar. Juryvoorzitter Marc Meeuwis roemt de originele presentatie van de carnavalsgroep: ,,Wij zagen niet alleen in de zaal, maar ook op het podium echt een feestje gevierd worden."

Met zeventien uitvoeringen door onder andere zeven groepen met een blaaskapel en vier doorgewinterde carnavalsartiesten was de concurrentie groot. Het deelnemersveld was divers, van one-man-bands tot kinderkoren en van blaasorkesten tot carnavalsentertainers. Iedereen in Kruikenstad - en zelfs daarbuiten – mocht meedoen aan Zumme Zinge?!. Onder de optredens waren zeven nieuwkomers en twee solisten.

Foto: Dennis van Roozendaal

De carnavalsgroep kreeg van Prins Etienne d’n Irste de prijs uitgereikt, waarmee de CV zich dit jaar KruikenKrakerZangers mogen noemen. Bovendien speelt de Hofkapel het winnende nummer bij binnenkomst van Prins Etienne d’n Irste en zijn Gevolg bij alle Kruikenstad bezoeken en evenementen.

Foto: Dennis van Roozendaal

Foto's: Dennis van Roozendaal

bottom of page