Tip ons

Zumme Zinge?! een greep uit het muzikale aanbod

KRUIKENSTAD - De tweede editie van Zumme Zinge?! staat weer voor de deur, maar de grote vraag is natuurlijk. Wie gaat er dit jaar met de titel 'Kruikenkraker 2018' naar huis?

En niet geheel onbelangrijk, welk liedje zal Hofkapel de Sleutelsollers spelen wanneer zij Hoogheid Prins Etienne d'n Irste de kroegen binnen begeleiden.

Het aanbod is aanstaande zaterdag 6 januari in ieder geval groot. Dit omdat de spelregels versoepeld zijn sinds het liedjesevenement in deze vorm word gehouden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Foto: Marcel van den Broek

Deelnemers

In totaal zullen er 17 optredens plaatsvinden tijdens het liedjesevenement, waaronder zeven groepen met een kapel.

Hoewel de lijst van deelnemers niet openbaar word gemaakt zijn er al verschillende artiesten, bandjes en verenigingen die via social media bekend hebben gemaakt te zullen optreden.

Hier alvast een overzicht van de deelnemers.

Bart Scheurmans en C.v. jè jè tis wè gaan hun titel verdedigen en zijn een samenwerking aangegaan met de Roodneuzen.

Ook onze collega's van Kruikentjoep zullen een poging wagen om de titel kruikenkraker te bemachtigen en staan op het laatste moment nog even in de studio om de puntjes op de i te zetten.

Vorig jaar debuteerde Alaafterparty met de single 'ligde gij dr alaaf' en melde toen al aan KruikenTv mee te zullen doen aan de tweede editie van Zumme Zinge?!.

Ook de Nostalgieten lieten ons weten deel te zullen nemen.

Zij staan op het podium van 013 met het onderstaande liedje. Kun je alvast een beetje oefenen ;)

KV de Steunzolen waren fanatiek bezig en gooide de clip van hun inzending van Zumme Zinge?! met kerstmis al online.

Inkakken is bijpakken! CV De Jassen liet afgelopen woensdag via Facebook weten dat ook zij zullen deelnemen aan Zumme Zinge?!.

Jury

Natuurlijk is bij iedere wedstrijd een vakkundige jury aanwezig.

Dit jaar zullen Vincent Brouwers, Frank van der Kroon en Marc Meeuwis de optredens beoordelen. Uiteraard heeft het publiek een belangrijke rol bij het stemmen.

De tweede editie van Zumme Zinge?! vindt plaats op zaterdag 6 januari om 19:30 in Poppodium 013 Veemarktstraat 44 in Tilburg.

Kaarten kosten vijf euro.

Spreekbuis1.jpg