top of page
KruikenTV Banner.png

VEEL VERDRIET IN DE BOUWHAL NA HET AFLASSEN VAN D'N OPSTOET


Kruikenstad - Het verdriet in de Bouwhal van de Carnavalsstichting Tilburg is groot na het definitief aflassen van D'n Opstoet. Bouwers van verschillende verenigingen hebben een jaar lang hard aan de wagens gewerkt die het daglicht dit jaar waarschijnlijk niet meer zullen zien.


Chris Emmers van commissie BOT laat weten verdrietig te zijn maar zag het aflassen van D'n Opstoet door het verspreiden van het Coronavirus al aankomen. "De wagens een jaar lang stil laten staan is geen optie. Bovendien hebben de bouwers rekening gehouden met het motto" Ook zijn de financiële gevolgen groot laat hij weten.


Marc van der Weijst van CV De Bombezjoerders vond het besluit pijnlijk. "We staan machteloos maar er is wel begrip voor het besluit. Op dit moment is er bij de vereniging nog geen sprake om de wagen af te breken." Via de whatsappgroep van de Bombezjoerders is er al een idee geopperd om de wagens in de zomer te laten rijden als een soort zomercarnaval maar dat idee zal lastig uitvoerbaar zijn omdat de wagens dan pas in september kunnen worden afgebroken en er te weinig tijd is om een nieuwe te bouwen voor carnaval 2021.

Tekst gaat verder onder de video


De wagen van CV De Bombezjoerder is aanbouw


Normaal gesproken zijn de verenigingen rond deze tijd juist druk bezig met het afbreken en ontwerpen van de wagens voor het nieuwe seizoen. Verenigingen helpen elkaar daar mee en daarom is Cris Emmers nu bang dat bouwclubjes uit elkaar gaan vallen.


De bouwende verenigingen zullen binnenkort in gesprek gaan met de Carnavalsstichting Tilburg vanwege het financiële aspect. Van het prijzengeld dat jaarlijks wordt uitgekeerd kunnen de bouwers weer een nieuwe wagen bouwen. De vraag bij de bouwers is nu of er een compensatie komt voor de verenigingen. Voorzitter van de CST, Patrick Dewez laat ons weten dat er nog niets over bekend is maar dat de carnavalsstichting er mee bezig is.


Zo worden de carnavalswagens gemaakt in de Bouwhal


Comments


bottom of page