top of page
KruikenTV Banner.png

Ton Gimbrère en Dennis van der Vleuten: Trotse Kruikendragers in de Orde der Kruiken
Tijdens het Prinsebal van Prins Jan d'n Derde ontvingen Ton Gimbrère (goud) en Dennis van der Vleuten (brons) beide de hoogste onderscheiding van Kruikenstad en zijn daarmee toegevoegd aan de Orde der Kruiken, een lijst van van personen die zich op hun eigen manier vol in hebben gezet voor Carnaval in Kruikenstad en Tilburg.


Verslaggever Nick van Korven sprak beide heren net na de ontvangstneming over hun inzet en waarom hun vrijwillige inzet voor het openbaar carnaval zo belangrijk is en de meerwaarde hiervan. Ton en Dennis zijn het er beide over eens dat meer mensen zich in zouden mogen zetten voor de Carnavalsstichting Tilburg.


Ton Gimbrère

Ton Gimbrère zet zich al 40 jaar in voor Carnaval in Kruikenstad, bekleden onder andere bestuursfuncties en maakte deel uit van de lijfwacht en de raal van XI. Gimbrère kijkt met veel plezier teug op al die jaren die volgens hem, voorbij zijn gevlogen. Volgens de Carnavalsstichting Tilburg ontving hij zijn onderscheiding als zeer gewaardeerd lid van de stichting waar hij al sinds 1989 deel van uit maakt. Ook zijn werk als voorzitter van Swim to Fight Cancer Tilburg en zijn rol als burgerraadslid van het CDA wordt zeer op prijs gesteld.

'Ton is een verbinder, strateeg en visionaire die vol enthousiast zijn handen uit de mauwen steekt om de stad en haar inwoners, mooier en beter te maken.' Aldus Geert Loevendie, secretaris van de CST.


Inmiddels is hij opa van vier kleinkinderen die hij graag wil voorbereiden. Hij zou het leuk vinden als ze mee gaan doen aan de jeugd optocht (Kènderstoet). Verder wil Ton blijven uitstralen dat carnaval een belangrijk moment is voor de stad. 'Hier kom je elkaar tegen, in de goede verhoudingen. Dat is precies wat we nodig hebben met elkaar. Het zou iedere dag carnaval moeten zijn, dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien'.


Dennis van der Vleuten

Dennis van der Vleuten is een vrijwilliger in hart en nieren die altijd probeert mensen met elkaar te verbinden maar zag een bekroning van zijn werk met een bronzen Kruik niet aankomen. 'Deze eer is zo enorm groot voor mij, ik ben er eigenlijk helemaal beduusd van'. Van der Vleuten ontving zijn onderscheiding onder andere als drijvende kracht achter C.v. de Praotmaokers en C.v de Oktoberfusten. Maar ook als tekstschrijver en organisator van diverse carnavalsevenementen. Volgens de Carnavalsstichting Tilburg is Dennis een groot maar bescheiden supporter van Carnaval in Kruikenstad. Hij is enthousiast, verbindend en een echte mogelijkmaker. In tegenstelling tot Gimbrère is Van der Vleuten een stuk jonger en nog helemaal niet klaar met zijn werk als vrijwilliger.


In de toekomst wil hij vooral meer gaan organiseren voor iedereen, zowel jong als oud. Met een soort Kruiken feestival, een festival voor alle Kruiken, wil hij nog net iets meer bijdrage aan het toch al zo mooie Kruikenstad.


Registratie uitreiking Orde der Kruiken


bottom of page