top of page
KruikenTV Banner.png

Toespraak Stijn de Wolf voorzitter CST, Maarten van Asten carnavalswethouder en Tilburgs VolksliedLieve kruiken en kruiken welkom hier in het hart van kruiken stad Welkom op de heuvel.


Wat fantastisch om jullie hier allemaal te zien zoveel kruiken en kruikinnen, sponsoren, dokmadeurs, horeca we hebben jullie enorm gemist.


Eindelijk zijn we hier weer samen zonder de donkere wolken van Corona. Het lijkt er gewoon op dat we hier een fantastisch carnaval seizoen gaan we leven met z'n allen en dan kijken we natuurlijk allemaal naar uit. De feestcommissie heeft hier vanavond een fantastisch feest neergezet. Ik weet niet of het ooit zo druk is geweest tijdens 11 maar ik denk dat de nieuwe prins van Kruikenstad staat hier enorm van onder de indruk zal zijn. En in de komende maanden gaan we uiteraard al die evenementen die jullie van ons gewend zijn organiseren en ik wil jullie vragen om een hart applaus voor de organisatie van deze avond maar ook voor al die fantastische evenementen in de loop van het jaar graag een applaus voor al die vrijwilligers van de CST.


En zoals ik tegen jullie zei, wij gaan carnaval vieren uiteraard zonder het verleden te vergeten. Maar over een klein uurtje staat hier samen met zijn lijfwacht, de Raad van Elf en al het andere gevolg zoals de hoffdkapel, de nieuwe Prins van kruikerstad. Laten we even het volhouden het komt eraan en ik wil het woord graag nu geven aan de nieuwe carnavalswethouder van Tilburg, Maarten Van Asten.


Beste kruiken en kruikinnen. Welkom. Het is een fantastische eer om hier als nieuwe carnavalswethouder te mogen staan. Hier op de Heuvel onder toeziend oog van Willem II. Eerste keer hier op de Heuvel. Wat prachtig dat u hier met zijn allen bent met een groene oranje hart bent want Tilburg en het Kruikenstad u weet het verbonden met elkaar. U snapt dat wij als gemeente enorm trots zijn op de de carnavalsstichting Tilburg en wat ze allemaal mogelijk maken. Dan kunnen zij niet alleen, dat doen zij met de vele vrijwilligers een stuk of 160, vele sponsoren en de horeca. En dat maakt het mogelijk dat wij hier staan zoals carnaval bedoeld is, samen, zij aan zij, openbaar hier op straat en dat is ons als gemeente veel waard. Net als u kijk ik uit naar wie nou ons allen voor gaat als Prins en wie dan zijn gevolg mag zijn. En ja ik wil zeggen Kwosse begosse want het thema het past natuurlijk vandaag als geen ander, uw allen hier zo bij mekaar. Ik wens jullie allen veel leut toe. Het gaat u goed.Comments


bottom of page