top of page
KruikenTV Banner.png

Toekomst optocht Goirle onzeker: LEGO vervangt dit jaar weer de optocht in Ballefruttersgat


Goirle - Voor Ballefruttersgat dit jaar geen Prins, JeugdPrins en optocht. Te weinig perspectief door het coronavirus heeft het bestuur van Stichting Karnaval Ballefruttersgat doen besluiten, een streep te zetten door carnaval. Al laten de Ballefrutters het carnaval niet zomaar aan de spreekwoordelijke neus voorbij gaan.


In de zomer van 2021 waren de voornemens van het bestuur om carnaval 2022 te organiseren en werden de voorbereidingen betroffen. Begin januari bleek, na herhaaldelijk plannen van het 11-11 Bal, dat carnaval er ook dit jaar niet in zal zitten voor Goirle. ´In het organiseren van de evenementen gaat veel tijd zitten en de vooruitzichten waren nog steeds niet rooskleurig. Met pijn in het carnavalshart heeft het Bestuur daarom besloten om niet nog langer te wachten maar een streep te zetten door al de carnavalsfeesten´. Laat Arjan Hendriks van Stichting Karneval Ballefruttergat weten.Toch steken vrijwilligers van de stichting ook dit jaar weer de handen uit de mauwen. Zo zijn de komborden geplaats bij de toegangswegen, het centrum versierd en kijkt D´n Ballefrutter vier dagen uit over Carnavalsrijk Ballefruttersgat. Ook zal traditioneel de blauw-gele vlag worden gehesen bij het gemeentehuis.


De toekomst voor de optocht is voor ons net zo onduidelijk als in andere gemeentes

Ondanks de LEGO-optocht een goed ontvangen alternatief blijkt te zijn, zijn de zorgen over de optocht in de toekomst niet minder. ´Helaas hebben wij enkele jaren geleden de bouwhal moeten verlaten, hierdoor waren een aantal bouwgroepen genoodzaakt om te stoppen met bouwen, dit was natuurlijk al een flinke aderlating voor de optocht.´ Laat Hendriks weten. Wij blijven hopen op een oplossing zodat we uiteindelijk in Ballefruttersgat weer aan het bouwen kunnen. Twee jaar geen optocht i.v.m. corona, natuurlijk bestaat de kans dat het animo voor deelname minder gaat worden, maar van de andere kant we hebben straks zolang thuis moeten zitten in beperkingen, misschien dat er juist daarom extra mensen willen gaan deelnemen aan de optocht, om weer "los" te kunnen.

Het kan dus 2 kanten in gaan. De toekomst voor de optocht is voor ons net zo onduidelijk als in andere gemeentes, dat wij de optocht zullen blijven organiseren als onderdeel van het openbare carnaval is zeker, maar hoe optochten er over 5 jaar gaan uitzien?

コメント


bottom of page