Tip ons

|Spreekbuis| CV 'tis Veur Mekoar organiseert 'T Opstoetje van KruikenstadBeste Kruiken en Kruikinnen,


Tja, Corona… Veel is afgelast; ook Carnaval. Geen polonaise, geen kroegentocht, geen Inhoal, geen Opstoet… of toch een beetje?


Vorig jaar werd d’n Opstoet uitgesteld vanwege het weer en vervolgens afgelast vanwege Corona. Ontzettend jammer voor iedereen die zo hard had gewerkt aan een wagen of kostuum en voor iedereen die zich er op had verheugd. Bij wijze van grap maakte C.V. ´tis Veur Mekoar een indoor versie van d’n Opstoet. Dit filmpje is heel Brabant rondgegaan en heeft hier en daar toch nog voor een lach gezorgd. De gedachte was toen dat het eenmalig zou zijn. Inmiddels weten we helaas beter.


Genoeg getreurd. Het is wat het is. We weten allemaal dat carnaval niet door kan gaan en waarom. De vraag die overblijft is: Wat kan er nog wel?


´t Opstoetje

Het lijkt ons leuk om wederom een indoor Opstoet te organiseren voor ons allemaal. In het klein, binnen en zonder live-publiek. Wij vragen iedereen die dit jaar van plan was om deel te nemen aan d’n Opstoet om zijn/haar/hun idee voor d’n Opstoet in het klein uit te voeren. En hiermee deel te nemen aan ´t Opstoetje van Kruikenstad 2021. ’t Opstoetje wordt gefilmd en gedeeld met iedereen die Carnaval in Kruikenstad een warm hart toedraagt.


Hoe dan?

Laat ons voor 11 december 2020 weten of je meedoet door een mail te sturen aan

opstoetje@iwayadvies.nl. Als er voldoende interesse is gaan wij op zoek gaan naar een locatie om ’t Opstoetje te filmen. Na aanmelding ontvang je meer informatie over waar, wanneer en hoe je je inzending kunt aanleveren en onze ideeën over hoe ’t Opstoetje van Kruikenstad 2021 er uit gaat zien.


Tipje van de sluier

Bij het filmen van ’t Opstoetje gebruiken wij Playmobil figuren voor het publiek en de organisatie. Wij vragen jullie om dat ook zoveel mogelijk te doen. Verder moet elke inzending op een goed rijdend platform of wagen worden aangeleverd, voorzien van stevige haken voor en achter. Verder mag iedereen zijn creativiteit de vrije loop laten.


Kèk mar wègge sjouwt


Met carnavaleske groet,

C.V. ´tis Veur Mekoar

Spreekbuis1.jpg