top of page
KruikenTV Banner.png

PRINS KNET D'N IRSTE GAAT KRUIKENSTAD VOOR


Foto: Carnavalsstichting Tilburg

KRUIKENSTAD – Maandag werd tijdens Elf-elf in de Stadhuisstraat Prins Knet d’n Irste gepresenteerd als nieuwe Prins van Kruikenstad. De 39-jarige Kenneth Verhoeven neemt daarmee het stokje over van Prins Etienne. Samen met Adjudant Paul en de rest van het Gevolg gaat Prins Knet dit carnavalsseizoen voorop met het motto ‘Zòt zèèn is zo gèk nòg nie’.


Foto: Carnavalsstichting Tilburg
Foto: Carnavalsstichting Tilburg

Een sterk duo

Geheel volgens de traditie mocht Prins Knet zijn eigen Adjudant kiezen. Dat was voor hem geen moeilijke beslissing. Adjudant Paul van den Hurk en hij zaten samen al eerder in de Raad van Elf en hebben beide een bestuursfunctie bij de Knopperts van Toen, een genootschap bestaande uit oud-leden van de Raad van Elf, oud-Prinsen en oud-Bestuurders van de Carnavalsstichting Tilburg. “Maar het is heel leuk om dit jaar samen een andere rol in het geheel te mogen pakken” vindt Adjudant Paul.


Samen groen-oranje

Na maanden lang geheimhouding mogen Prins Knet en Adjudant Paul eindelijk vrijuit praten over hun nieuwe rol. Maar dat wil niet zeggen dat de heren al die tijd stil hebben gezeten. Ze hebben al nagedacht over hoe ze de missie van Kruikenstad – samen groen-oranje – vorm kunnen blijven geven op een manier die past bij het huidige tijdsbeeld. “Het stadsaanzicht, de Tilburger en de manier van carnaval vieren is door de jaren heen veranderd. Daar ligt een mooie uitdaging” licht Prins Knet toe.
Comments


bottom of page