top of page
KruikenTV Banner.png

PETER RITSEMA PAKT PUBLIEKSPRIJS EN TITEL 'OPPERLEUTERÈR VAN KRUIKENSTAD 2020'


Kruikenstad - Voor het tweede jaar op rij mag Peter Ritsema uit Loon op Zand (Theebuikland) zich Opperleuterèr (2020) van Kruikenstad noemen. Net als vorig jaar pakte Ritsema ook dit jaar wederom de publieksprijs. Dit werd door Prins Knet d'n Irste bekend gemaakt na het Leuterconcours in de Concertzaal van Kruikenstad.


Ritsema nam het met zijn typetje 'Sjaan van Vruuger' op tegen zes collega-Leuterèrs in het uitverkochte theater. Peter had na vorig niet gerekend om dit jaar nogmaals een dubbelslag binnen te halen. In zijn speech ging zijn dank vooral uit naar het publiek dat op hem getemd had. "Eigenlijk is voor elke Tonprater de publieksprijs de belangrijkste prijs. Want wij staan hier allemaal onze buut te doen voor het publiek. En de jury dat is allemaal maar bijzaak". Aldus Ritsema. Verder beloofde Peter Ritsema volgend jaar terug naar Kruikenstad te komen om zijn titel te verdedigen.


Prins Knet bedankte de jury, publieksjury en sponsoren. Ook ging zijn dank uit naar KV. de Fenpruuvers voor het organiseren van het Tonpraat evenement. Daarnaast maakte de Hoogheid bekend dat Guus Meeuwissen uit Goirle (Ballefruttersgat) de prijs 'Beste Nieuwkomer' mee naar huis mocht nemen.


Nieuw dit jaar was aanvullend entertainment door middel van een optreden van Bennie Bekend en in de foyer draaiden de Nostalgieten muziek van vinyl.


Binnenkort kunt u bij KruikenTv een samenvatting van het Leuterconcours bekijken via onze online kanalen en website.
Comentários


bottom of page