top of page
KruikenTV Banner.png

OPSTOET KRUIKENSTAD AFGELAST: KNMI GEEFT CODE GEEL VOOR ZONDAGKruikenstad - De Carnavalsstichting Tilburg laat weten dat d'n Opstoet in Kruikenstad niet door kan gaan. Dit vanwege de slechte weersvoorspellingen. Zondag blijft het stevig waaien en lokaal kan er wel 30 mm regen vallen. Het KNMI heeft voor zondag code geel afgegeven vanwege zware windstoten.


De Carnavalsstichting Tilburg en de Gemeente Tilburg hebben in goed overleg besloten d'n Opstoet niet door te laten gaan.


“We leven mee met de deelnemers, die maandenlang naar D’n Opstoet toe hebben gewerkt. Het annuleren van de optocht doet pijn in ons groen-oranje hart” licht Patrick Dewez, voorzitter Carnavalsstichting Tilburg toe. Burgemeester Weterings vult aan: “Het is ontzettend jammer voor alle Kruiken en Kruikinnen, maar veiligheid voor deelnemers en toeschouwers staat voorop. Daar zijn we het met zijn allen over eens. Ook zonder D’n Opstoet op zondag maken we er dit jaar een mooi feest van met elkaar.”


Men vindt het onverantwoord om met dit onstuimige weer de wagens door het centrum te laten rijden. Wel is er al gekeken naar een alternatieve datum. De carnavalswagens zullen op 22 maart tijdens halfvasten door het centrum van Tilburg trekken. Ook het Klunen op de (korte) Heuvel ging eerder dit jaar niet door wegens slechte weersvoorspellingen. Ook dit evenement zal op 22 maart worden ingehaald.


Meer optochten afgelast

Omroep Brabant laat via hun website weten dat er ten minste zestien organisaties in Brabant besloten hebben om vanwege het weer de optochten af te lassen. Lees meer hierover via deze link.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page