top of page
KruikenTV Banner.png

Ook Carnavalsstichting Tilburg roept op om Kruikenstad groen-oranje te kleuren


Kruikenstad – Tilburg kleurt groen-oranje op 11 november. Vele Kruiken en Kruikinnen hingen de groen-oranje vlag van Kruikenstad fier in top en tientallen beelden werden afgelopen nacht voorzien van een vrolijke carnavalssjaal om hun nek. Ook al organiseert de Carnavalsstichting Tilburg dit jaar geen openbare carnavalsevenementen, op deze manier ontsteekt het toch het groen-oranje vlammetje op de dag dat carnaval traditioneel van start gaat. Hang de vlag uit.


De Carnavalsstichting Tilburg roept alle Kruiken en Kruikinnen op de vlag van Kruikenstad uit te hangen en Tilburg de komende maanden groen-oranje te kleuren. Mensen die nog geen vlag hebben, kunnen die bestellen in de webshop of via een aantal verkooppunten van de Carnavalsstichting.


Elf-Elf

Patrick Dewez, voorzitter van Carnavalsstichting Tilburg, is trots op de actie. “Normaal gesproken zouden we vanavond met vele Kruiken en Kruikinnen de start van carnaval vieren. Nu dit door de huidige situatie niet kan, is dit een heel mooi alternatief. Kruikenstad kleurt trots groen-oranje”.


Trots groen-oranje

In aanloop naar ‘Elf-elf’ verkocht de carnavalsstichting speciale homepapa-pakketten met allerlei groen-oranje attributen, waaronder de officiële Kruikenstad vlag. Op deze manier kan iedereen thuis zijn of haar eigen feestje bouwen. De Carnavalsstichting roept op om massaal foto’s te delen met #trotsgroenoranje.


bottom of page