top of page
KruikenTV Banner.png

Moeilijk Straal Van De Bizar Fraaie Kaart wint zowel de jury- als de publieksprijs Zumme Zinge?!


© Gijs Franken

Tilburg - De Tilburgse carnavalsvereniging Moeilijk Straal Van De Bizar Fraaie Kaart (afgekort tot CV MSVDBFK) schreef voor de eerste keer een nummer, dook de studio in en stond tijdens Zumme Zinge 2023 voor het eerst op het podium, voor een uitverkocht poppodium 013. Toch ging de CV er tijdens dit debuut vandoor met zowel de jury- als de publieksprijs.


Al jaren heerst er binnen de groep een wens om een eigen nummer te maken, maar zoals een goede wijn moest dit plan eerst een paar jaar rijpen. De covid-periode bracht dit idee in een stroomversnelling en er werd tekst geschreven, een nummer gemaakt en samen met topproducer Lars van Berkel van Ribby Road doken zij voor de allereerste keer de studio in. “Een unieke ervaring om met een muzikaal onervaren groep van niks tot een nummer te komen”, aldus Dirk Stolk van de CV. Ook Tilburgse cult-legendes Ferry van de Zaande en

Fred van Boesschoten staan op het nummer. “Een droom die uitkomt”, zegt Tim Rijnhout.


Tijdens het carnaval in Kruikenstad zijn deze 16 mannen te herkennen aan een zwarte kiel, Schotse kilt en natuurlijk de groen-oranje sjaal. Daar komt komend jaar dus nog een herkenningspunt bij: het staan op diverse podia en het zingen van het nummer. “als ons nummer in kroegen te horen is, is het eigenlijk al geslaagd”, zegt Bart Quinten. “Maar we gaan natuurlijk voor meer, want er wordt druk gerepeteerd voor optredens!”, vult Sander Timmenga aan.


Op 7 januari was de primeur: tijdens het muziekspektakel Zumme Zinge?! stond de CV voor een uitverkocht 013 om het nummer voor de eerste keer live te doen. Met succes: zowel publiek als de jury, onder leiding van radio-DJ Rob Janssen, verkozen ‘Moeilijk Straal’ tot Kruikenkraker van 2023.


‘Moeilijk Straal’ is vanaf vandaag ook te vinden op alle bekende streamingsdiensten of via www.moeilijkstraal.nl. Op 20 januari komt de bijbehorende videoclip online.Comments


bottom of page