top of page
KruikenTV Banner.png

Marktplaats advertentie Bierschaope 'Tilburgse Trofee' blijkt grap van bouwverenigingKruikenstad: Wat leek op een liefdevolle actie van CV De Bierschaope om geld in te zamelen voor de herbouw van de carnavalswagen van CV de Schèèl Praaje, blijkt een grap te zijn van een andere vereniging uit de bouwhal.


Op Marktplaats verscheen vrijdag 20 november een advertentie waarin een chrome 'Tilburgse Trofee' werd aangeboden van CV De Schèèl Praaje, met als afzender CV De Bierschaope. Volgens de advertentie zou de opbrengst van de verkoop ten goede komen aan de wederopbouw van de carnavalswagen van de Schèèl Praaje. De advertentie is inmiddels zo'n 250 keer bekeken en door veel sympathisanten op onder andere Facebook gedeeld. Het hoogste bod staat inmiddels op 111 euro.Grap afkomstig uit de Bouwhal

Thijs van der Bruggen van De Bierschaope laat ons weten dat het om een grap gaat. "Wij vonden het al vreemd, niemand van de Bierschaope heeft een marktplaats account. En na een bod vanuit ons van 10.000 euro was deze na 2 minuten weer verwijderd. Toen wisten we al dat het om een grap ging. De Schèèl Praaje nemen voor geen goud afscheid van die Praaj."


'Tilburgse Trofee'

De chrome 'Trofee' is een waardevol stuk voor de leden van CV De Schèèl Praaje dat het gehele jaar in de prijzenkast van de vereniging staat. " Het is onze mascotte die elk jaar meegaat in de optocht, zonder die Praaj rijden wij de hal niet uit. Omdat we 2 keer geen optocht gereden hebben en weinig in de hal zijn geweest zat hij nog op de wagen." Laat Chris Emmers ons weten.


Bombezjoerders achter advertentie

"Het was als grapje begonnen", krijgen we als reactie van de Bombezjoerders. "We wilde hem eigenlijk gewoon in onze container leggen, maar vonden het ‘n leuk idee om hem op marktplaats te zetten uit naam van de Bierschaope. In de hoop dat De Schèèl Praaje achter de advertentie zou komen, zijn we onder andere namen gaan bieden." Laat een van de leden ons weten (Namen mogen we niet noemen).


Emmers laat weten dat de vereniging de grap wel kan waarderen.
Comentários


bottom of page