top of page
KruikenTV Banner.png

Kruiken voor Kruiken live op d'n Heuvel tijdens Elf-elf: Wij Zijn Samen Groen-OranjeTILBURG - Carnaval is verbroedering. Met carnaval feesten, lachen, zingen en hossen we samen. In Kruikenstad draait het om het samen vieren van het groen-oranje feest. En wat is er nou leuker dan met z’n allen op d’n Heuvel staan met een pilske in oew haand en meeblèren met bekende liekes? Weènig! Om deze woorden kracht bij te zetten, komen een aantal artiesten uit Kruikenstad deze carnaval met iets bijzonders: het verbroederingslied.


Samen zijn we groen-oranje

Het verbroederingslied is een initiatief van Tommy Schollen. “Carnaval is verbroedering. Tijdens carnaval ben ik op pad met Bennie Bekend en komen we vele collega-artiesten tegen. Dat is altijd erg gezellig onderling. Zo kwam ik op het idee om samen een verbroederingslied uit te brengen” aldus Schollen. Onder andere Alaafterparty, Benno van Vugt, Johnny Purple en Ferry van de Zaande werkten mee aan het lied. Het nummer is gemaakt door Kruiken, speciaal voor Kruiken. Want samen zijn we groen-oranje.


Muziek, tekst en productie

De muziek is gearrangeerd door Ron Antens. Hij heeft een aantal muzikanten bij elkaar geroepen vanuit verschillende orkesten uit Kruikenstad om het lied in te spelen. Ook de muziek is dus voor 100% afkomstig uit Kruikenstad en het arrangement zal ook gedeeld worden met alle orkesten uit Kruikenstad. Steven van Gils (Bennie Bekend) schreef de liedtekst en producer Ramón Schoones was verantwoordelijk voor de opnamen en het mixen van de muziek.


Kruiken voor Kruiken

Iedereen die mee heeft gewerkt aan dit nummer doet dit belangeloos. Sterker nog, de gelegenheidsnaam is niet voor niets Kruiken voor Kruiken. Er is een speciaal carnavalsembleem gemaakt ter ere van het verbroederingslied. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel: Stichting Quiet, uit Kruikenstad natuurlijk. Het embleem is onder andere te bestellen via www.kruikenstadshop.nl.

Comments


bottom of page