top of page
KruikenTV Banner.png

Kenneth Verhoeven maakt zijn comeback als Prins van KruikenstadTilburg – Tijdens de elfde van de elfde is Prins Knet d’n Irste (Kenneth Verhoeven) gepresenteerd als Prins van Kruikenstad. Bijgestaan door Adjudant Paul, zwaait Knet voor de tweede keer met de scepter over de stad. Door persoonlijke omstandigheden en de coronapandemie zit er twee jaar tussen zijn termijnen als Prins van Kruikenstad.


Kwosse Begosse

Het motto van carnaval in Kruikenstad luidt dit jaar ‘Kwosse Begosse’, wat simpelweg betekent: “Ik wou dat we weer begonnen”. Het lijkt er namelijk op dat carnaval in 2023 weer gevierd kan worden als vanouds. Prins Knet kan dan ook niet wachten: “Het groen-oranje gevoel in de stad is gelukkig nooit weggeweest. Maar ik kijk er enorm naar uit om, samen met mijn gevolg en alle kruiken en kruikinnen, een volwaardig carnaval te vieren met alles erop en eraan” aldus de Prins.


Terugblik

De afgelopen twee jaar waren uitzonderlijk. In 2021 kon carnaval niet met elkaar gevierd worden vanwege de coronapandemie. Er is toen gekozen om geen Prins te benoemen in Kruikenstad. Het jaar daarop kon Kenneth door persoonlijke omstandigheden zijn ambt niet uitvoeren en werd er gekozen om een ervaren Prins te benoemen tot Prins van Kruikenstad. Ook vanwege de onzekerheden rondom de coronapandemie. Oud-Prins Frans-Jan d’n Irste werd gevraagd om, elf jaar na zijn laatste termijn als Prins, nog een jaar deze rol te vervullen.

Comentários


bottom of page