top of page
KruikenTV Banner.png

CV DUBBEL OP EN KRAFTBIER SLAAN HANDEN IN EEN: DUBBEL HOP IS EEN FEIT


Foto: Dennis van Roozendaal

Kruikenstad - Samenwerken zit in het DNA van van vele Tilburgers zo ook bij de dames van CV Dubbel op. De carnavalsvereniging onder leiding van voorzitter Josje Dewez uit Tilburg vond eerder al een samenwerking met jonge Tilburgse bedrijven als Sneaker Cleaners en Korvel Repair, nu mogen zij KraftBier uit Tilburg aan dat lijstje toevoegen. Het idee, een eigen CV Dubbel Hop biertje.


Rob van den Meijdenberg, eigenaar van KraftBier, vond eerder al een succesvolle samenwerking met het Cheaque concept waarmee hij voor de Tilburgse kermis een graandieaux genaamd Hopagay op de markt bracht. "Bier en carnaval gaan heel erg hand in hand maar dan met name gewoon pils. Ik was al eerder op zoek om iets te doen met carnaval maar wist niet goed hoe ik daar invulling aan moest geven. De samenwerking met CV Dubbel Op kwam op het goede moment en is een mooie kans om toch een speciaalbier te brengen met carnaval." Aldus Van den Meijdenberg.


Dubbel Hop

Het blond biertje krijgt de naam Dubbel Hop en die naam komt niet helemaal uit de lucht vallen. Naast dat de naam perfect past bij de vereniging doet het zijn naam ook eer aan. "het een afspiegeling van onze carnavalsvereniging waar op twee dames na alle meiden blond haar hebben en we lusten allemaal graag een biertje" verteld Dewez, "Bovendien zal een lekker blondje makkelijker verkocht worden tijdens carnaval dan een IPA" . Dubbel Hop is een zwaar blond bier met een unieke smaak waarbij je bij de eerste slok even moet wennen. Het speciaalbier is gebrouwen met extra hop en honing dat zorgt voor een hoog alcoholpercentage van 8 procent en gaat heel goed samen met de klassieke bitterbal.


Ludieke actie

Het speciaal-biertje is vooral een ludieke actie om de vereniging weer even op de kaart te zetten en dat werpt nu al zijn vruchten af. Vanaf het moment dat CV Dubbel Op de komst van het biertje via Facebook wereldkundig maakte merkt Dewez dat er veel interesse is voor Dubbel Hop. Op de vraag of het een succes gaat worden antwoord Van den Meijdenberg snel en zelfverzekerd met een ja. "Carnaval is echt Tilburgs en ook KraftBier is goed geworteld in de stad dus ik ben heel blij met deze samenwerking" verteld Van den Meijdenberg.


Bierpresentatie

De dames laten er geen gras over groeien en organiseren zelfs een heuse Bierpresentatie die plaats zal vinden in residentie Polly Magoo aan de (korte) Heuvel 10. Josje Dewez is nog druk met het invullen van deze presentatie maar denkt wel dat de middag druk bezocht gaat worden. "We hebben natuurlijk meerdere carnavalsverenigingen die bij Polly hun thuishaven hebben. Verder heb ik de vraag uit staan voor een bezoek van Prins Knet d'n Irste. Daarvoor heb ik contact met het bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg." Aldus Dewez.


De bierpresentatie van CV Dubbel (H)op vind plaats op 11 januari tussen 14:00 - 17:00 uur bij residentie Polly Magoo Heuvel 10 in Kruikenstad. Het eerste biertje is gratis.


Vorig jaar maakte de cv een aantal vlogs in samenwerking met KruikenTv.


Comments


bottom of page