top of page
KruikenTV Banner.png

POLONAISE LOPEN OP DE SOLEX VAN FRANK SMEEKENS EN FISKE TE ZAT


Foto: Dennis van Roozendaal

Ballefruttersgat - Ze zijn ieder jaar weer lekker laat maar... net op tijd is ook op tijd. Al heeft Frank Smeekens wel eerst even zn snorfietske op moeten voeren! Solex is de nieuwe carnavalskraker van Frank Smeekens en Fiske te zat uit Goirle

Traditiegetrouw brengt Frank Smeekens één keer per jaar samen met carnavalsvereniging Fiske te zat en een café waar men zich thuis voelt een carnavalsplaat uit. Vanwege de vele connecties die Frank in zijn artiestenbestaan heeft opgedaan leerde hij André Kooiman kennen als een tekstschrijver die vaak leuke onderwerpen bedenkt. Ondertussen schrijft André al een jaar of zeven zijn carnavalsplaten.

Frank laat weten dat de samenwerking met André vanaf het begin al heel erg goed is. ‘Alle liedjes die hij voor ons heeft geschreven doen het nog steeds heel erg leuk. De grappige items die hij bedenkt komen altijd uit onverwachte hoek. Ook deze keer met ‘De Solex’. “En dan scheur ik meej de solex. Ja dan geef ik volle gas. Op m’n 200 cc, rij ik zo 102, of het nooit nie anders was”…’Hoe verzint hij het…..

Frank snuffelt meestal zelf even op het internet voor een melodielijn. Vervolgens gaat hij ermee naar Harald Queens van de HQ studio uit Tilburg. ‘Harald maakt al jaren al jaren onze sound. Een reden om daar vanaf te stappen hebben we niet, dus gaan we daar voorlopig gewoon mee door. Wij hopen dan ook dat deze feestknaller tot ver buiten de Tilburgs grenzen grijs wordt gedraaid’, aldus de Kruikenzeiker.

bottom of page