top of page
KruikenTV Banner.png

PRIMEUR: DEZE ARTIESTEN TREDEN OP TIJDENS HET PRINSEBAL 2.0!


Foto: Marcel Couwenberg

Kruikenstad - Op zaterdag 16 februari loopt Kruikenstad massaal weer uit voor het Prinsebal dat plaatsvindt in Poppodium 013! Gastheer van de avond is uiteraard onze Hoogheid, Prins Etienne d'n Irste. Tip van ons, zorg dat je er op tijd bent!

Prinsebal 2.0

Deze editie van het Prinsebal zal een heel bijzondere zijn. Dit vanwege het 55 jaar bestaan van de Carnavalsstichting Tilburg, die dit jaar alles uit de kast heeft getrokken om er een Prinsebal 2.0 van te maken. Uiteraard zou het niet leuk zijn als wij het gehele programma prijs geven maar geloof ons als wij zeggen dat er hele verrassende optredens gepland staan!

De volgende artiesten zullen het podium betreden:

- Bart Schuermans

- Dorini's

- Johnny Purple

- Jan van Brusselband

En wie weet wat er nog komt ;).

Kapellenfestival

Niet alleen in de grote zaal staan optredens gepland maar ook in de voyer zal het Kapellenfestival weer plaatsvinden met een line-up van geweldige blaaskapellen die de avond compleet maken.

Altijd al samen met onze Hoogheid op een fotootje willen staan? Ook hiervoor maakt Prins Etienne d'n Irste tijd voor tijdens zijn Prinsebal. Wat is ie toch gewoon gebleven hè!

Orde der Kruiken

Ook is er ieder jaar het protocollaire gedeelte waar onze Hoogheid de Orde der Kruiken uitreikt aan mensen die zich verdienstelijk hebben ingezet voor het carnaval in Kruikenstad. De Prins kan een gouden, zilveren of bronzen stadsonderscheiding uitreiken en deze onderscheiding is dan ook de hoogste onderscheiding die het carnaval in Kruikenstad kent. In 1967 werden de eerste Orde der Kruiken uitgereikt, toen kreeg CI.G. Becht een gouden Kruik en Dré Meulenbroek kreeg een zilveren.

Antoon Houtepen kreeg in 2018 als laatste een Orde der Kruiken in Brons

Kaartjes voor het Prinsebal zijn verkrijgbaar via de webshop van de Carnavalsstichting Tilburg.

bottom of page