top of page
KruikenTV Banner.png
  • Redactie

HONDERDEN KINDEREN MAKEN KENNIS MET CARNAVAL TIJDENS KENDERWAOGESLOUWE


Foto: Niké Kieboom

Kruikenstad - Op dinsdag 5 en donderdag 7 februari hebben honderden kinderen een bezoekje gebracht aan de Bouwhal aan de Ledeboerstraat in Tilburg. Dit alles om kinderen enthousiast te krijgen voor het carnaval in Kruikenstad.

Het Kenderwaogeslouwe wordt georganiseerd door de commissie educatie van de Carnavalsstichting Tilburg en heeft de taak om kinderen te leren over de tradities en de achterliggende gedachtes.

Basisscholieren van groep 5 t/m 8 krijgen op deze twee dagen een rondleiding met speurtocht door de bouwhal en zien ze hoe er gewerkt word aan de waogens die meerijden in d'n opstoet. Ook mogen de kinderen een kijkje nemen in de Prinsebus, op de Prinsewagen en leren ze de polonaise.

Tjeuke Om extra gezicht te geven aan de activiteiten voor de jeugd is Tjeuke bedacht. Uit de koker van Jeroen de Leijer (tekenaar van Eefje Wentelteefje) is een figuurtje ontstaan dat alle kinderen aan de hand meeneemt en ze uitnodigt voor feestjes voor de jeugd: zoals het Tjeukefist.

bottom of page