top of page
KruikenTV Banner.png
  • Redactie

DOEDE GIJ MEE? INSCHRIJVEN VOOR D'N OPSTOET KAN NOG TOT 24 FEBRUARI


Foto: Marcel Couwenberg - Wagen: CV de Bombezjoerders

Kruikenstad - De route van d’n Opstoet is dit jubileumjaar ongewijzigd. De route van de Tilburgse optocht loopt al jaren vanaf de Piushaven, via de Sint Josephstraat richting Korte Heuvel en gaat via het Piusplein en Paleisring tot aan de Oude Markt. Daarna draait de stoet rechtsaf de Heuvelstraat in en dan linksaf de Willem II straat in tot aan de Spoorlaan. Daar gaat de stoet rechtsaf en dan eindigt de stoet traditiegetrouw op de Heuvel.

Doe zelf mee met de optocht! Heb je jezelf, je groepje of je wagen al ingeschreven voor het grootste evenement van Carnaval in Kruikenstad? Ga naar de inschrijfpagina en schrijf je snel in voor d’n Opstoet.

Inschrijven kan tot en met 24 februari 2019. Alleen deelnemers in de categorie ‘allêenig’ of ‘met zen tweeje’ kunnen nog tot en met de dag van de optocht zelf inschrijven. Wagens moeten verplicht een verzekering afsluiten. Mocht je vragen hebben aan de Optochtcommissie dan kan dit via opstoet@kruikenstad.nl.

Defilé  De Prinsewagen zal vanuit de St. Josephstraat weer voorop rijden en dan stoppen op de Paleisring om het Defilé af te nemen. De horeca hier heeft weer alles uit de kast getrokken om er in samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg een mooi feest van te maken. Een DJ gaat de feestelijkheden voor met gezellige muziek en de Prins en zijn gevolg begroeten de deelnemers vanuit de Kiosk langs de route. Daarna zal de Prinsewagen weer achteraan de stoet aansluiten. De horeca op de Paleisring heeft een speciaal Defiléfeest tijdens en na d’n Opstoet georganiseerd.

Prijsuitreiking van d’n Opstoet om 17.00 uur De vertrektijd is 12.30 uur. Dit om jury en organisatie iets meer tijd te geven de prijsuitreiking om 17.00 uur plaats te kunnen laten hebben. De prijsuitreiking vindt plaats op de Heuvel.

Foto: Dennis van Roozendaal

Benieuwd naar de wagens die dit jaar meerijden in d'n Opstoet? Kijk dan het fotoalbum van het traditionele Waogeslouwe dat plaatsvond op zondag 3 februari in de bouwhal in Kruikenstad.

Sluit aan in de reclamestoet

Met ruim honderd deelnemers is D’n Opstoet op carnavalszondag hét hoogtepunt van carnaval in Kruikenstad. Niet alleen voor de 1.500 Tilburgers die zich laten zien in hun mooiste creaties en op prachtige en carnavaleske wagens, maar zeker ook voor de ruim honderdduizend bezoekers die zich jaarlijks aan dit kleurrijke spektakel vergapen. In het jubileumjaar 2019 belooft het weer een fantastische middag te worden!

Bent u op zoek naar een unieke kans om uw bedrijf op een ludieke wijze te presenteren en de naamsbekendheid ervan significant te vergroten? Dan willen we u graag uitnodigen op carnavaleske wijze deel te nemen aan de reclame-optocht op zondag 3 maart!

Versier jij alle Kruiken op je bakfiets of in je bedrijfsauto? Neem contact op voor de mogelijkheden: fondsenwerving@kruikenstad.nl

bottom of page