top of page
KruikenTV Banner.png
  • Redactie

PETER RITSEMA HARKT TWEE PRIJZEN BINNEN BIJ 45STE LEUTERCONCOURS THEATERS TILBURG


Foto: Dennis van Roozendaal

Kruikenstad - Peter Ritsema (70) mag zich opperleuterér van Kruikenstad 2019 noemen. Tijdens het 45ste Leuterconcours dat plaats vond in de concertzaal van Theaters Tilburg, bracht Ritsema zijn buut als het typetje opa. De buut schreef hij al in 2009, maar bracht deze niet eerder in Kruikenstad.

Naast de titel Oppperleuterèr van Kruikenstad sleepte Peter ook nog eens de publieksprijs in de wacht. Deze won Ritsema overigens in 2018 ook al, Christel van den Dungen ging in dat jaar met de titel Oppperleuterèr van Kruikenstad 2018 naar huis.

Ritsema was ook blij met de aanmelding van nieuwkomer Jordi Smeulders uit Goirle die zich beste nieuwkomer mag noemen. Nieuwe aanwas is nodig volgens Ritsema die tien jaar voorzitter is geweest van het Tonpraotersgilde in Loon op Zand. "Dat is dit jaar nog ter zielen gegaan omdat we in Loon op Zand weinig of geen nieuwe aanwas hadden". Aldus Ritsema.

Publieksprijs

Peter Ritsema is vooral blij met de publieksprijs laat hij ons weten. Het gaat er uiteindelijk om dat je het publiek vermaakt. Dat hij beide prijzen in de wacht zou slepen had hij niet verwacht. Ik ben sprakeloos vertelt Ritsema in een overvolle foyer van Theaters Tilburg met een glimlach van oor tot oor.

bottom of page