top of page
KruikenTV Banner.png
  • Redactie

ONGELOOGE WAOR: KRUIKENSTAD TRAPT 55 JAAR OPENBAAR CARNAVAL AF


Kruikenstad - Een Kruikenmarkt, een tot festivalterrein omgebouwde Stadhuisstraat en de hele dag feest; Kruikenstad geeft tijdens de Elf-elfviering, zondag 11 november, het startsein voor het nieuwe carnavalsseizoen. Dit jaar is het dubbel feest, want het hele seizoen staat in het teken van 5x11 jaar Carnaval in Kruikenstad. De festiviteiten beginnen rond 11.11 uur.

De hoogte in

Na het daverende succes van vorig jaar is ook dit jaar gekozen voor de Stadhuisstraat als groen-oranje festivallocatie. Om iedereen in de Stadhuisstraat een goed zicht te geven op de artiesten en de bekendmaking van de Prins en zijn Gevolg, is een ambitieus plan bedacht. “Ik ben ontzettend benieuwd naar en enthousiast over het podium”, zegt Freek Verhaaf, voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg. “We bouwen het podium in de vorm van een loopbrug over de straat heen. We gaan dus letterlijk de hoogte in!”.

Live-uitzending

Dit jaar zal voor het eerst in 55 jaar de bekendmaking van de Prins en zijn gevolg live te zien zijn via een livestream verzorgt door KruikenTv.

Vanuit café Van horen zeggen zal er worden geschakeld tussen podium en studio waar verschillende gasten aan zullen schuiven waaronder de Prins van Kruikenstad. "KruikenTv is gegroeid en dat gaan we laten zien! De afgelopen maanden zijn wij druk bezig geweest met voorbereidingen en het ontwikkelen van nieuwe programma's, met Kruikenstad Live als ons paradepaardje. Een live-uitzending tijdens elf elf vanuit Café Van horen zeggen, compleet met reportages, interviews en als hoogtepunt de onthulling van de Prins van Kruikenstad inclusief een live interview vanuit de studio." Aldus Dennis van Roozendaal, bedenker en oprichter van KruikenTv.

Van vroeg tot laat

De Kruikenmarkt rondom de Heikese kerk geeft dit jaar een nieuwe draai aan de Elf-elfviering met marktkraampjes, blaaskapellen en een speciaal kinderprogramma. Deze markt duurt van 11.11 uur tot 14.11 uur. Het allerbelangrijkste moment, om 17:11 uur, is wanneer er bekend gemaakt wordt wie zich dit jaar Prins van Kruikenstad mag noemen. Spetterende optredens van Helemaal Hollands, Trio Roept U Maar (RUM) en DJ Bompa & de Mens maken de feestelijkheid die avond

compleet.

Het stadsembleem, waar het jaarlijkse carnavalsmotto van Kruikenstad op staat, is het toegangsbewijs voor Elf-elf. Deze zijn tot en met 10 november voor € 3,50 te koop bij Klein Café Van Horen Zeggen (Stadhuisstraat) of Café Stoffel (Korte Heuvel). Op de dag zelf zijn er stadsemblemen te koop aan de kassa en geldt op=op.

Vèèfkirelluf

Sinds het openbare carnaval in Kruikenstad in 1964 werd toegestaan, viert men iedere elf jaar een speciale lustrumeditie. Dit seizoen, 2018-2019, noteert Kruikenstad 55 jaar van feestelijke tradities; ‘Vèèfkirelluf’. De lustrumviering staat in het teken van verbinding, verbreding en verdieping. Zo kan een breder publiek zicht krijgen op hoe we in Kruikenstad carnaval vieren. Om die gedachte kracht bij te zetten, hebben documentairemaker Joost van der Werf en zijn team een documentaire gemaakt over de openbare en minder openbare carnavalsmomenten. De aanwezige Kruiken en Kruikinnen krijgen zondag een voorproefje op de documentaire in de vorm van de trailer die op schermen te zien zal zijn.

Houd de diverse kanalen van de Carnavalsstichting Tilburg in de gaten om op de hoogte te blijven van al het lustrumnieuws.

bottom of page