Tip ons
  • Redactie

BEN JIJ DE LEUKSTE THUIS? SCHRIJF JE DAN NU IN VOOR DE TONPRAOT AKKEDEEMIE


Foto: Christel van den Dungen Opperleuterèr van Kruikenstad 2018 © Dennis van Roozendaal

Tilburg - Altijd al eens op de planken willen staan om jou grappen aan het grote publiek te laten horen en stap je in de voetsporen van huidig Opperleuterèr van Kruikenstad Christel van de Dungen (zie foto)? Maar weet je niet hoe je dit precies aan moet pakken? Pak dan nu je kans en schrijf je in voor de Tonpraot Akkedeemie Brabant.

Tonpraoten, leuteren of buutreednen het heet in iedere stad of dorp in Brabant anders, maar kent wel wat regels en richtlijnen dus een cursus aan de Tonpraot Akkedeemie is geen overbodige luxe. Welk typetje ga je brengen, hoe breng je lokale actualiteiten in jouw buut en misschien nog wel het belangrijkste, hoe bouw je jouw grappen op in een buut van circa 14 minuten?

Tekst gaat verder onder de video.

Cursus

De cursus bestaat uit vier lessen en een slotavond. Tijdens de lessen kom je er achter welk typetje het beste bij jou past en krijg je regielessen en opdrachten die in de volgende les worden uitgewerkt. De slotavond is een voordracht-avond waar je als cursist je examenopdrachten in uitvoering brengt en je kunt laten zien wat je in je mars hebt.

Docenten

De lessen worden geleid door Harrie de Jong die al meer dan 40 jaar ervaring heeft in het topraotwereldje. Harrie is intussen al 11 jaar cursusleider, tekstschrijver en vakjurylid van de Brabants kampioenschappen in Valkenswaard. Elize Jorritsma is docente in presentatietechnieken en theater-spel. Ook is zij trainingsacteur bij verschillende opleidingen en heeft een eigen theater stichting.

Inschrijven

De cursus start op woensdag 26 september en inschrijven doe je via het secretariaat van de Akkedeemie. Neem hiervoor contact op met Harrie de Jong onder telefoonnummer 013-5360976 of 06-20091308. Mailen kan naar hgndejong@outlook.com.

Spreekbuis1.jpg