top of page
KruikenTV Banner.png

EERSTE BLAUWALG VAN DIT JAAR IN LEIJPARK TILBURG


Tilburg - Waterschap de Dommel heeft in het Leijpark in Tilburg de eerste verhoogde concentraties blauwalg van dit jaar geconstateerd. Blauwalg ontwikkeld zich bij stilstaand water en door de hoge temperaturen van de afgelopen periode.

Vanwege de stijgende temperatuur verwacht het waterschap de komende periode regelmatig blauwalg aan te treffen. Deze bacteriën in het water kunnen schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Er worden waarschuwingsborden geplaatst bij de vijver Leijpark in Tilburg.

Mensen die in contact komen met water dat blauwalg bevat, wordt geadviseerd een normale hygiëne toe te passen, zoals handen wassen en/of douchen. Iedereen wordt verzocht extra zorgvuldig te zijn en contact met water met blauwalg te vermijden.

Bekijk het actueel overzicht van de locaties waar blauwalg is vastgesteld. De zwemwaterlocaties in ons gebied en hun actuele waterkwaliteit zijn te zien op: www.zwemwater.nl.

Foto: Waterschap de Dommel

bottom of page