top of page
KruikenTV Banner.png
  • Redactie

Slachtoffer woninginbraak door politie platgespoten met pepperspray


Tilburg - Agenten hebben zondagavond 8 april 2018 rond 23.00 uur in de Fokkerhof drie mannen aangehouden op verdenking van poging woninginbraak. Het gaat om drie inwoners van Tilburg van 25, 26 en 35 jaar oud.

Agenten reageerden zondagavond op een melding van een ruzie. Een man zou met een slagvoorwerp achter een andere man aanrennen. In de Fokkerhof troffen ze bij een speeltuintje een groep mensen aan, waarvan er één gewond was. Omdat de situatie ter plaatse erg onrustig was, heeft een agent pepperspray gebruikt om een man, een 49-jarige Tilburger, te kalmeren. Deze man wilde met een knuppel drie andere mannen te lijf gaan, die eveneens de confrontatie zochten.

Tumult

Toen de situatie onder controle was, bleek dat de man die gepepperd is in huis zat, toen er plotseling drie mannen in zijn woning stonden. Hij heeft de mannen zijn huis uit gejaagd, waarbij één van hen, een 25-jarige Tilburger, gewond raakte. Ook heeft hij de drie kort achtervolgd richting de Korvelseweg. Nadat hij de achtervolging had gestaakt en weer naar huis ging, had hij het idee dat de drie mannen hem volgden. Bij zijn huis aangekomen, heeft hij een knuppel gepakt en is daar mee op de mannen afgegaan. In het tumult dat toen ontstond is de man door de politie bespoten met pepperspray. Hij hoefde hiervoor niet verzorgd te worden. Wel zijn agenten met de verdachte die gewond is geraakt naar het ziekenhuis geweest, waar hij is behandeld aan zijn verwondingen. Daarna is hij, net als de andere twee verdachten, naar het bureau gebracht en in de cel gezet. De 49-jarige Tilburger heeft aangifte gedaan van poging woninginbraak. De politie zet het onderzoek naar dit incident vandaag voort en verhoort dan ook de verdachten. Ook gaat de politie nog met het slachtoffer in gesprek om de situatie nader uit te leggen.

bottom of page