Update | Het einde van de Rijdende Winkel van Tonny Steenis

Update | Tilburg - Een woordvoerder van de gemeente Tilburg laat ons weten verrast te zijn over de berichtgeving van Tonny omdat zij zich niet herkennen in het verhaal en zijn zelfs positief over de ontwikkelingen van mevrouw Steenis. Er zou namelijk in januari dit jaar nog een herijking hebben plaats gevonden waarin goed cijfers naar boven kwamen. Vanuit de gemeente zal gekeken worden of er aanstaande week een gesprek kan plaatsvinden tussen Tonny Steenis en wethouder Erik de Ridder om te achterhalen wat er mis is gegaan.

Vol goede moed begon Tonny Steenis (52) uit Tilburg samen met de gemeente op 3 maart 2017 aan het opzetten van haar rijdende winkel.

Nu bijna een jaar later valt haar droom in duigen, Tonny voelt zich in de steek gelaten door gemeente en boekhouders. Ook zijn volgens haar veel hulpbehoevende klanten gedupeerd.

Een jaar geleden kwam Tonny met een plan bij de gemeente om een eigen bedrijfje op te starten om zo van haar uitkering af te komen.

Tonny had aangegeven analfabetisch te zijn en daarom hulp nodig had met de financiële kant van het verhaal.

Met een jaar verzekering en een lening vanuit de gemeente startte Tonny, 'Tonneke's rijdende winkel'.

Valse start

Nu bijna een jaar laten voelt ze zich in de steek gelaten door de gemeente en heeft ze geen goede ervaringen met de twee boekhouders die ze had.

'De eerste boekhouder heeft mij geflest door geld achter te houden, de andere wil mij niet meer helpen omdat hij mij een labiele vrouw vind' verteld Tonny.

Volgens Tonny is ook de lening die zij kreeg om haar winkel te starten, te laag.

laatste ritje

De druppel die de emmer deed overlopen was zondag 11 februari tijdens D'n Opstoet met carnaval.

Haar rijdende winkel stond op de Spoorlaan waar een gemeente ambtenaar kwam vertellen dat de winkel daar niet mocht staan omdat ze drank in haar winkel heeft staan.

Dat was dan ook meteen de laatste rit van de rijdende winkel .

Tonneke's rijdende winkel staat stil © Tonny Steenis

De voormalig dakloze zit op dit moment in zak en as en kan haar bedrijf nu niet meer runnen. Ook zit ze zonder inkomen omdat haar uitkering is stopgezet toen de gemeente Tilburg ervan overtuigt was dat Tonny 'zelfredzaam' is.

Daar komt nog eens bovenop dat Tonny buiten haar vaste lasten, vanaf maart ook zelf haar verzekering van zo'n 268 euro moet gaan betalen.

Zo'n twee weken geleden heeft Tonny uit wanhoop mails verzonden naar de gemeente en IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) maar zonder succes.

Vandaag om 11 uur heeft ze een sfspraak bij het RIWB Brabant om te kijken hoe ze nu verder moet.

© 2017 KruikenTv

Stichting KruikenTv Tilburg

Pastoor Smitsstraat 88

5014 RK Tilburg

KvK: 72795182