top of page
KruikenTV Banner.png
  • Redactie

KV de Görkese Turken verhuizen noodgedwongen naar een nieuwe residentie

Kruikenstad - De oudste carnavalsvereniging van Tilburg, KV de Görkese Turken zat de afgelopen jaren gevestigd in de Midi maar daar komt nu een eind aan.

Dit omdat de Midi (5e residentie) begin 2018 gesloopt zal worden.

De komende carnaval zullen KV de Görkese Turken De Heuvel Gallery betrekken als hun nieuwe (6e) residentie.

Succesvol carnaval 2018

voorzitter van KV de Görkese Turken, Richard verhagen ziet de verhuizing van hun residentie positief in. “Een nieuwe residentie is even wennen, maar de afspraken zien er goed uit en biedt veel mogelijkheden. We zijn beide enthousiast over de nieuwe samenwerking en hopen samen veel mensen te kunnen ontvangen tijdens carnaval. We hopen dat onze nieuwe residentie een plek wordt waar iedereen zich welkom voelt, carnaval is namelijk voor iedereen!”.

Het Nieuwe Residentiecomité

Op 30 augustus jongstleden hield 'het nieuwe residentiecomité' daarom een extra ledenvergadering om een presentatie te geven over de mogelijkheden voor een nieuwe residentie.

Daarnaast hielden zij onder de leden van KV de Görkese Turken een stemming waaruit is gebleken dat de Heuvel Gallery de beste keuze zou zijn.

Nieuwe residentie

De Gallery moet een plek zijn voor iedereen, ook verenigingen die geen residentie hebben (dakloze) zijn van harte welkom aan de Heuvelring.

Ook is er de mogelijkheid om een goede bodem te leggen, het restaurant is namelijk alle dagen open en hanteert een speciaal carnavalsmenu.

De kleine Kruiken zijn ook alle dagen welkom, voor hen is er iedere dag kindercarnaval en staan er springkussens, een clown en een ballongoochelaar.

KV Görkese Turken Karnavalsvereniging De Görkese Turken is opgericht op 11 maart 1955. De vereniging bestaat daarmee al 62 jaar en is hiermee de oudste carnavalsvereniging van Tilburg. De vereniging is opgericht met als doel de viering van Carnaval in Tilburg openbaar te maken. Het bestuur van de Görkese Turken als grootste actievoerder, liet samen met andere verenigingen de Gemeente Tilburg uiteindelijk bezwijken, met als resultaat dat in 1960 de eerste Kinderstoet door de stad mocht trekken en we op de dag van vandaag nog steeds openbaar carnaval mogen vieren. De vereniging telt circa 120 leden en houdt haar residentie vanaf 2018 in de Heuvel Gallery te Tilburg.

bottom of page