top of page
KruikenTV Banner.png
  • Redactie

De nieuwste carnavalsvereniging: Welkom CV Pieterbuuren


Kruikenstad - Een grap in de kroeg die uitloopt tot een goed idee is misschien wel een van de meest herkenbare situaties in deze tijd. Zo begon het ook voor CV Pieterbuuren.

De piepjonge carnavalsvereniging (die dit jaar voor het eerst een carnavalsseizoen meedraait) bestaat uit 6 personen die op een 'doodgewone' carnavalsdag onderling een grap maakten over de outfit van een van hun. "Een van de leden van de groep droeg die dag een mooie witte (nep)bontjas en algauw ontstond de grap of hij uit Pieterburen kwam, de zeehondencreche van Lenie 't Hart. Al grappend kwam het tot de uitspraak dat als we ooit een carnavalsvereniging zouden oprichten deze de naam CV Pieterbuuren moest hebben." aldus, Eefje Mommers, een van de leden van CV Pieterbuuren. De carnavalsvereniging zal dus ook te herkennen zijn aan hun typerende witte bontjassen tijdens de carnaval.

CV Pieterbuuren is ook al bezig met een eigen nummer en doen dus ook mee met 'Zumme Zinge?!'. Hiernaast zijn zij druk bezig met een arrangement, wat is samengesteld door Ron Antens (van o.a. de Sleutelsollers).

Twee van de leden van CV Pieterbuuren presenteerden afgelopen jaren d'n inhoal van de Kènderstoet op d'n Heuvel, waarvan er een dit jaar in d'n Opstoetcommissie zit. "Dus we hebben met z’n allen behoorlijk wat met het schônste fisje van Tilbörg Kruikenstad!"

bottom of page