top of page
KruikenTV Banner.png
  • Redactie

Intentie om Elf-elf de komende jaren in Stadhuisstraatje te ontwikkelen

Kruikenstad - Voor de Carnavalsstichting Tilburg is het logisch dat de start van carnaval (Elf-elf) de komende jaren in het Stadhuisstraatje uit te bouwen naar een breed evenement. Er zijn op dit moment echter nog geen afspraken en/of contracten voor de lange termijn. Zij gaan eerst kijken hoe het dit jaar op deze locatie bevalt. Vast staat wel dat er voldoende ambitie en intentie is volgens Stefan Jansen (communicatie CST). Carnavalsstichting Tilburg moest op verzoek van de gemeente Tilburg uitwijken naar een andere locatie omdat het Willemsplein op de schop gaat.

'Hoewel het Willemsplein een mooie locatie is geweest om de eerste jaren Elf-elf buiten te vieren, vinden wij het als Carnavalsstichting ook leuk om eens verder te kijken naar locaties waar we Elf-elf in een intiemere sfeer kunnen vieren', aldus Stefan Jansen.

Verhuizing

De verhuizing en de opzet, zoals deze in de Stadhuisstraat bedacht is, is volledig in samenspraak met de gemeente gegaan. Het podium zal aan de oostkant van de Stadhuisstraat komen te staan, ter hoogte van Stadscafé Meesters. Naast het podium zal dan ook voldoende ruimte open blijven voor de hulpdiensten.

Aan de zijde van de Heikese Kerk komen barretjes te staan, en ook zal het evenemententerrein overkapt gaan worden zoals we dat kennen van de Tilburgse kermis, maar om een gezelligere sfeer te creëren komt deze wat lager dan normaal.

Foto: KruikenTv

Vermaak voor iedereen

Het Stadhuisstraatje krijgt de uitstraling van een festivalterrein, zo worden er in de kroegen allerlei activiteiten georganiseerd.

Van een bingo tot een pubquiz, een knutselparadijs voor de kleine kruiken onder ons en bij Café Peanuts zullen tonpraters het publiek gaan vermaken.

Onthulling Prins van Kruikenstad

Natuurlijk blijft Elf-elf in het teken staan van onze nieuwe Prins van Kruikenstad, inclusief raad van Elf en lijfwacht.

Deze zullen traditiegetrouw weer spectaculair gepresenteerd worden aan alle Kruiken en Kruikinnen.

Foto: KruikenTv

Elf-elf begint eerder dan anders, namelijk om 14:11 uur omdat het evenement dit jaar op zaterdag valt.

Toegang tot het terrein krijg je op vertoon van je stadsembleem, deze zijn te verkrijgen bij Klein Café Van Horen Zeggen in de Stadhuisstraat of Café Stoffel op de korte Heuvel.

bottom of page