top of page
KruikenTV Banner.png
  • Redactie

Voorlopig nog niet de laatste voor Bart Schuermans en Cv jè jè, tis wè

Kruikenstad - Het is eindelijk bekend, de titel van de nieuwe single van Bart Schuermans en Cv jè jè, tis wè luid, 'Zeg nooit, dit word de laatste'. Het idee ontstond op een terras net voor de Tilburgse kermis verteld Bart Scheurmans. 'Een oud vrouwtje op dat terras zei ik ga mijn laatste pakken waarop een ander zei, zou ik niet doen want daarna ben je dood'. Toen hij dat hoorde wist hij dat hij daar iets mee moest doen. De tekst voor 'Zeg nooit, dit word de laatste' werd geschreven en begin september werd het nummer ingezongen bij André Kooiman muziekproducties in Raamsdonkveer.

De geschiedenisboeken in

Cv jè jè, tis wè en Bart Schuermans schreven vorig jaar nog geschiedenis toen zij de eerste editie van Zumme Zinge?! wonnen. Hun Lied ‘Unne echte Krèùk die gao nie weg’ werd dé Kruikenkraker van Kruikenstad. Ontelbare keren speelde hofkapel de Sleutelsollers het nummer, en nee niet tot vervelends toe.

Foto: Marcel van de Broek

Foto: Marcel van de Broek

Video: Bart Schuermans en Cv jè jè, tis wè winnen eerste editie Zumme Zinge?!

Deelname Zumme Zinge?!

Dit jaar doen Bart en de vereniging natuurlijk weer mee aan Zumme Zinge?! maar op de vraag of zij weer voor een eerste plek gaan antwoord Bart, 'eerste plek zou fantastisch zijn maar we zijn realistisch, vorig jaar viel alles op zijn plek'. 'Dit jaar ligt de lat hoog daar veel verenigingen vorig jaar eigenlijk niet wisten wat ze van het evenement moesten verwachten. we gaan uiteraard ons best doen maar durf wel te zeggen dat we met het nummer " unne echte Krèuk" een kraker hadden die nog jaren mee kan in Kruikenstad' aldus Scheurmans. Maar als we vragen wat de mooiste momenten van vorig seizoen waren staat het winnen van de kruikenkraker niet op het lijstje. De mooiste waren dan toch de cd presentatie, het bezoek aan de Nederlandstalige radiozender Puur NL en voor Bart persoonlijk het intieme optreden voor de Prins, Raad en de vrouwen tijdens de afscheidsavond op vrijdag.

Cd presentatie

Bij een nieuwe single hoort ook een cd presentatie en deze vind plaats op 10 december in hun residentie café Hoegaarden aan het Piusplein.

Ze zullen worden vergezeld door hun carnavalsvrienden van verrèkkès blààuw uit Goirle en optredens van o.a. Cv De Jassen en Johnny Purple.

Daarnaast zullen er orkesten langskomen van binnen en buiten Kruikenstad, waaronder de Roodneuzen uit Utrecht.

Cv jè jè, tis wè

De vereniging werd opgericht in 2015 maar is al vanaf het begin erg actief met carnaval. Zo organiseren zij onder andere een jaarlijks kapelenfeest, een carnavalsbrunch, cd presentaties en een eigen feestje tijdens de optocht ter hoogte van de Mac Donalds op het Piusplein.

'Kruikenstad gaat nog veel horen van onze cv' dat beloofde Bart aan KruikenTv net nadat hij tijdens Zumme Zinge?! een prachtige bokaal in handen kreeg.

bottom of page