top of page
KruikenTV Banner.png

100 tickets Tjeukefist voor Quiet Tilburg dankzij verbroederingslied
Tilburg–  Aanstaande donderdag reikt de organisatie van Kruiken voor Kruiken 100 tickets voor het Tjeukefist uit aan Stichting Quiet Tilburg. Hierdoor kunnen een aantal gezinnen met jonge kinderen die in een armoedesituatie leven mee feesten op carnavalsmaandag in Poppodium 013. De afgelopen tijd heeft Kruiken voor Kruiken samen met Carnavalsstichting Tilburg emblemen verkocht, de opbrengst daarvan is gebruikt voor deze actie. De emblemen staan symbool voor het verbroederingslied ‘Wij zijn samen groen-oranje’ dat Kruiken voor Kruiken onlangs uitbracht.

 

Kruiken voor Kruiken

Kruiken voor Kruiken is een initiatief van Tommy Schollen. Hij riep een aantal carnavalsartiesten uit Kruikenstad bij elkaar om samen een verbroederingslied uit te brengen. Het nummer gaat erover dat carnaval voor iedereen is. Steven van Gils schreef de tekst van het nummer, Ron Antens arrangeerde de muziek en Ramon Schoones verzorgde de productie. Aan het lied werkten de volgende artiesten mee: Alaafterparty, Bart Schuermans, Bennie Bekend, Benno van Vugt, de Jan van Brusselband, De Mannen van, Duo Knotsgek, Ferry van de Zaande, Fred van Boesschoten, Johnny Purple, Nostalgieten en Wijn bij de Water.

 

Stichting Quiet

Quiet zet zich in voor mensen in een armoedesituatie. Ze vertellen het verhaal van deze mensen, verzachten hun situatie met behulp van sponsoren en versterken de saamhorigheid. Tilburg heeft zijn eigen Quiet Community, met ruim 400 lokale sponsoren en supporters.


Tjeukefist

Op carnavalsmaandag vindt traditiegetrouw het Tjeukefist plaats in Poppodium 013. Kinderen van 0 t/m 11 jaar vieren daar de verjaardag van Tjeuke, de mascotte voor de kleinste inwoners van Kruikenstad. Dit jaar is het thema ‘Tjeukes Winter Wonder Wereld’. Kaarten zijn te koop via de webshop op www.kruikenstad.nl.

Comentários


bottom of page