top of page
KruikenTV Banner.png

100-JARIGE VAN EERD B.V. ONTVANGT KONINKLIJK PREDICAAT


Foto: KruikenTv

Het Tilburgse familiebedrijf Van Eerd B.V. ontving op vrijdag 29 november het predicaat Koninklijk ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Burgemeester Theo Weterings reikte het predicaat uit aan directeur Roel van Eerd tijdens de viering van het 100-jarig jubileum in de Concertzaal in Tilburg.


Wie jarig is trakteert

Net na de overhandiging van het Koninklijk predicaat werd bekend dat Van Eerd inclusief personeel en klanten een donatie van maar liefst €10.000 euro hebben gedaan aan de Goirlese Stichting Gijsje Eigenwijsje. Gijsje Eigenwijsje is door de negenjarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen van ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg aanbieden. Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode.

Foto: KruikenTv

Van Eerd B.V. bestaat sinds 1919. Oprichter Bernardus Simon van Eerd begon op 1 december 1919 een drukkerij vanuit zijn woonhuis in de Stedekestraat. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de tweede generatie Van Eerd in het bedrijf; Berry van Eerd. Onder zijn leiding werd het bedrijf aanzienlijk uitgebreid. Inmiddels staat de derde generatie Van Eerd aan het roer.


Sinds 1988 is het bedrijf 100% gespecialiseerd in het drukken van verpakkingen voor de farmaceutische industrie. Het is op dit gebied momenteel marktleider in Nederland. Vandaag de dag is Van Eerd gevestigd op industrieterrein Kraaiven en heeft een modern machinepark. In mei 2019 ontving het bedrijf voor de vijfde keer de Deloitte Best Managed Company Award; een award die slechts een select aantal bedrijven in

Nederland ontvangt. Van Eerd heeft een bijzondere band met Tilburg. Niet alleen komen de 128 medewerkers nagenoeg allemaal uit Tilburg, het bedrijf verbindt zich buiten de bedrijfsmatige activiteiten op allerlei andere manieren met de stad. Zo is Van Eerd bijvoorbeeld hoofdsponsor van de Stichting Mooi Zo Goed Zo, een initiatief dat kleinschalige wensen uit laat komen van bewoners en vrijwilligers in Tilburg. Ook steunt Van Eerd als werkgever maatschappelijke projecten van de eigen werknemers waaronder Stichting KruikenTv Tilburg. Dit jaar nog zwom het bedrijventeam van Van Eerd €1.528,- euro bij elkaar voor onderzoek naar kanker tijdens Swim To Fight Cancer Tilburg. Indirect zorgt het bedrijf voor de werkgelegenheid van 40 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt via leer-werkbedrijf Diamant.


Foto: KruikenTv

Het predicaat Koninklijk wordt toegekend aan Van Eerd B.V. vanwege het 100-jarig bestaan, de vooraanstaande rol die het bedrijf inneemt in de branche in Nederland en de maatschappelijke betrokkenheid.bottom of page