UITBREIDING BETAALD PARKEREN THERESIA EN BOUWMEESTERBUURTTilburg - In de wijken Theresia en Bouwmeesterbuurt voert de gemeente eind 2018 betaald parkeren in. Het tarief is 1 euro per uur tijdens de parkeertijden. Buiten die tijden is parkeren gratis. Bewoners en ondernemers uit de wijken kunnen straks een parkeervergunning aanvragen. In de komende maanden wordt duidelijk wanneer het betaald parkeren voor de wijken start en wanneer het voor bewoners mogelijk is om een vergunning aan te vragen. Zodra er meer bekend is over de ingangsdatum ontvangen bewoners en ondernemers in de wijken hier bericht over. Aanleiding betaald parkeren In de wijken Theresia en Bouwmeesterbuurt is in veel straten het parkeren gratis. Het gebied ligt vlak bij de binnenstad, waar betaald parkeren geldt. Er is daardoor veel overlast van bezoekers en forenzen die in de binnenstad moeten zijn en in dit gebied hun auto gratis parkeren. Daarom heeft de gemeenteraad in april 2016 besloten parkeren in de stad beter te regelen en in de wijken Theresia en Bouwmeesterbuurt betaald parkeren in te voeren. De ervaring leert dat de parkeeroverlast daardoor aanzienlijk afneemt. In de afgelopen maanden zijn de plannen voor het betaald parkeren samen met vertegenwoordigers van bewoners en lokale ondernemers uitgewerkt in een reviewpanel. Eind vorig jaar is een oproep gedaan in de 2 wijken om hier aan deel te nemen. Met elkaar is bepaald tot waar het betaald parkeren gaat gelden en op welke dagen en tijden er voor parkeren betaald moet worden. Naar aanleiding hiervan heeft het college een besluit genomen. Inloopavonden Om bewoners en ondernemers uit de wijken gelegenheid te geven vragen te stellen over het collegebesluit en de parkeervergunningen organiseert de gemeente 2 inloopavonden. Die zijn op woensdag 22 augustus en woensdag 29 augustus 2018 bij MFA Het Spoor, Schaepmanstraat 36. Inlopen kan op beide dagen tussen 17:00 en 20:00 uur. Hier is geen afspraak voor nodig. Er zijn medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden. Parkeervergunningen Er zijn nieuwe regels voor het aanvragen van een parkeervergunning. Daarin staat welke doelgroepen in aanmerking komen voor een parkeervergunning en welke voorwaarden daaraan zijn verbonden. De regels zijn onder andere aangepast vanwege het digitaliseren van parkeren in Tilburg en omdat er behoefte is aan vergunningen voor nieuwe doelgroepen. Mantelzorgers, particulieren die gebruikmaken van een deelauto en hulpverleners die zijn geregistreerd in het BIG-register kunnen in aanmerking komen voor een vergunning. Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een Nederlands register waarin het basisberoep is opgenomen van individuen werkzaam in aantal beroepsgroepen in de gezondheidszorg. Ook is het mogelijk om maximaal 10 vijfdaagse zakelijke vergunningen aan te vragen en bieden we meerdaagse parkeerkaarten aan. De vergunningen voor de nieuwe doelgroepen kunnen naar verwachting in september worden aangevraagd. 

#betaaldparkeren #parkeren #parkeervergunning #tilburg

© 2017 KruikenTv

Stichting KruikenTv Tilburg

Pastoor Smitsstraat 88

5014 RK Tilburg

KvK: 72795182

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon