HANS KOKKE ONTVANGT TILBURG TROFEE TIJDENS AFSCHEIDSFEESTTilburg - Hans Kokke kreeg 28 juni 2018 de Tilburg Trofee tijdens zijn afscheid als wethouder. Hij kreeg de onderscheiding als blijk van waardering voor zijn verdiensten voor de stad Tilburg. Hans Kokke kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Theo Weterings, tijdens zijn afscheid als wethouder van Tilburg in Club Smederij. Hij zat 6 jaar in de gemeenteraad als lid en fractievoorzitter van de SP. Van 2014 tot 2018 was Hans Kokke wethouder van onder andere WMO, armoede en sport. Vóór zijn politieke carrière was Hans Kokke lange tijd werkzaam in de zorgsector, onder meer als groepsbegeleider van mensen met een licht verstandelijke of meervoudige handicap. Dit was zijn drijfveer om de politiek in te gaan. Burgemeester Weterings gaf aan Hans te zien als "betrokken, sociale wethouder en een bijzondere collega, voor wie het niet gaat om politiek gewin, maar om de zorg voor de inwoners." Er werd teruggeblikt op enkele hoogtepunten uit de carriere van Hans Kokke. Zoals toen staatssecretaris Van Rijn bezig was met het verbod op de alfahulpen constructie (huishoudelijke hulp). Dat liet Hans niet gebeuren: Tilburg werd de uitzondering op het landelijke verbod op Alfahulpen. Ook was Hans Kokke mede verantwoordelijk voor het succesvolle Schuldenoffensief: een plan met verschillende vernieuwende pilots zoals het Schuldenbewind. Die Tilburgse aanpak van schulden haalde de agenda van staatssecretaris Van Ark en geldt als voorbeeld voor heel Nederland. Naast zorg, maatschappelijke participatie en inkomensondersteuning zette Hans zich de afgelopen 4 jaar onder meer in voor sport in Tilburg, de wijkaanpak en was hij wijkwethouder van Reeshof. 

#hanskokke #tilburgtrofee #tilburg #wethouder

© 2017 KruikenTv

Stichting KruikenTv Tilburg

Pastoor Smitsstraat 88

5014 RK Tilburg

KvK: 72795182

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon