VANAF WOENSDAG LIGT HET STREEKVERVOER PLATTilburg - Het streekvervoer gaat vanaf woensdag plat. Volgens vakbond CNV is de bemiddelingspoging voor een nieuwe cao in het openbaar vervoer mislukt. Dat betekend dat er vanaf woensdag 72 uur lang weinig tot geen treinen en bussen rijden.

Vanaf woensdag worden alle leden opgeroepen om de werkzaamheden voor 72 uur stil te leggen. De werknemers staken voor een betere coa. Ze eisen een loonsverhoging van 3,5 procent, verlaging van de werkdruk en (plas) pauzes.

Er bestaat een kans dat jou bus woensdag wel gewoon rijdt en dat heeft te maken met het feit dat niet iedere werknemer gehoor geeft aan de stakingen. Ook vele vervoersbedrijven hebben nog geen idee welke bussen en treinen wel of niet rijden. het is dus aan te raden om vooraf via internet te kijken of jou bus of trein wel of niet rijdt.

Foto: Dennis van Roozendaal

#streekvervoer #arriva #openbaarvervoer #station