PAS OP! NEPMAIL MIJNOVERHEID IN OMLOOPNederland - Criminelen hebben valse e-mails rondgestuurd die afkomstig lijkt te zijn van MijnOverheid. De nepmail meldt dat er een nieuw bericht klaarstaat in de Berichtenbox op MijnOverheid. De link in de mail zou verwijzen naar de officiële overheidswebsite. 

De site achter de link is echter nep. Doel van de afzenders is om DigiD inloggegevens te bemachtigen. Het onderwerp van de mail is ‘Bericht van Belastingdienst in uw Berichtenbox op MijnOverheid’. Opvallend is dat de voor- en achternaam van de ontvanger in de aanhef van de mail staan. Daardoor lijkt de mail betrouwbaar. 

"Goed te zien is dat de criminelen hun best hebben gedaan de site zo echt mogelijk te laten lijken." Zo laat de overheid weten. Zo begint de URL met mijnoverheid, maar dat is slechts het subdomein. Ook is de URL voorzien van een groen slotje. Advies Deze e-mail is een goede imitatie van berichten die daadwerkelijk vanuit MijnOverheid worden verstuurd. Krijgt u zo’n bericht, dan doe u er verstandig aan niet via de link in de mail naar MijnOverheid.nl te gaan. Type het webadres (mijn.overheid.nl) zelf in op de adresbalk, zodat u zelf beter kunt controleren dat u op de juiste site bent. 

#overheid #internetcriminelen #mijnoverheid