|VIDEO| POLITIE DOET INVAL IN BOERENSCHUUR EN STUIT OP HENNEPKWEKERIJEsbeek - Tijdens een actieweek van de politie is in Esbeek een hennepkwekerij ontdekt in een varkensstal. Door stank van de stal werd de geur van de planten gemaskeerd. Om hoeveel planten het gaat is nog niet bekend gemaakt.


Inmiddels is bekend gemaakt dat er een verdachte is aangehouden. Ook worden er op dit moment een aantal voertuigen in beslag genomen. De politie had voldoende informatie tot haar beschikking om de loods open te breken.Week van het buitenbebied

De gehele week staat bij de politie in het teken van het buitengebied. Hierbij werkt de politie nauw samen met onder andere de belastingdienst en de gemeente Tilburg om zo ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Criminelen zoeken vaak het buitengebied op door bijvoorbeeld in een stal wiet te kweken of synthetische drugs te produceren.

#hennepkwekerij #ondermijning #boerenschuur