EERSTE OFFICIËLE TILBURGSE HERDENKING SLAVERNIJVERLEDENTilburg - Op zondag 1 juli 2018 vindt, in het Vrijheidspark in Tilburg (achterkant Factorium), de eerst officiële Tilburgse herdenking plaats van de Nederlandse afschaffing van de Trans-Atlantische slavernij. Daarbij wordt herdacht dat het 155 jaar geleden is dat de slavernij formeel ten einde kwam in Suriname en op de toenmalige Nederlandse Antillen.

Burgemeester Theo Weterings benadrukt de noodzaak voor deze herdenking door zijn aanwezigheid. Daarbij zal hij spreken namens het Tilburgse gemeentebestuur en tevens een krans leggen. Tilburg kent een grote diversiteit. Een kwart van de ruim 200.000 inwoners heeft een niet-Nederlandse culturele achtergrond. Van zo'n 10.000 inwoners in Tilburg ligt hun roots in het Caribisch Nederland.

Deze herdenking zal jaarlijks georganiseerd worden door stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst Tilburg. Daarnaast zullen door het jaar heen diverse activiteiten ontwikkeld worden die te maken hebben met het geven van informatie over ons slavernijverleden, verdraagzaamheid en emancipatie van onze maatschappij.

De herdenking begint om 14.00. Inloop is vanaf 13.30. Einde zal zijn rond 15.00.

#slavernij #ketikoti #Vrijheidspark #afschaffing

© 2017 KruikenTv

Stichting KruikenTv Tilburg

Pastoor Smitsstraat 88

5014 RK Tilburg

KvK: 72795182

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon