300 OVERLASTMELDINGEN OVER PROCESSIERUPS IN TILBURGTilburg - De eikenprocessierups zorgt voor veel overlast in het hele land, dus ook in Tilburg en omgeving. De afgelopen weken kwamen er ongeveer 300 meldingen binnen van inwoners die nesten van het beestje weg willen laten halen.

De grote overlast komt mede door het warme weer van de afgelopen tijd. De gemeente bestrijdt de nesten van de rupsen onder meer door met een biologisch bestrijdingsmiddel te spuiten. Nesten worden ook weggezogen. Omdat er zoveel meldingen van inwoners zijn, is de afhandeltermijn van meldingen binnen 10 dagen niet haalbaar.

Speelplekken

De gemeente verwijderd nesten het eerst op plekken waar veel mensen komen. Bij scholen, speelplekken, in de buurt van ziekenhuizen en bij bejaardenhuizen. Het verwijderen van de rupsen en nesten gebeurd in beschermende kleding. Het beste advies is om de rupsen met rust te laten, uiteraard niet aan te raken en een melding te doen bij het centraal meldpunt.

Geen contact met haren

Vooral de brandharen van deze rups zorgen voor overlast bij mensen en dieren. Vermijd daarom elk direct contact met de rupsen en resten ervan. De vrijgekomen brandharen kunnen ook via de wind verspreid worden. Na contact met de brandharen van de eikenprocessierups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Was of spoel de huid of ogen goed met water. De klachten verdwijnen binnen 2 weken. Neem bij ernstige klachten contact op met een huisarts.

#processierups #overlast #GemeenteTilburg #natuur

© 2017 KruikenTv

Stichting KruikenTv Tilburg

Pastoor Smitsstraat 88

5014 RK Tilburg

KvK: 72795182

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon