TAXUS BEVAT STOFJE VOOR GENEESMIDDELEN TEGEN KANKER: LEVER JE SNOEISEL INTilburg - De taxus bevat een belangrijke stof voor het maken van geneesmiddelen tegen kanker. Inwoners van Tilburg kunnen daarom het snoeisel van taxus-struiken inleveren bij milieustraat Albion of laten ophalen door medewerkers van de taxustaxi. De 'taxi' rijdt 7 dagen per week tussen 6 en 18 uur.

Tilburgers die taxusafval willen laten ophalen, kunnen bellen of digitaal een ophaalverzoek indienen. Voor het vervoer zijn speciale tassen die bij Albion opgehaald kunnen worden. In jonge twijgen van deze plant van maximaal 30 cm zit een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen tegen kanker. Inleveren kan vanaf 4 juni. Als bij het knippen een zeiltje onder de haag wordt gelegd, gaat er bij het snoeien zo min mogelijk verloren.

Kijk voor meer informatie op taxustaxi.nl.

#taxus #geneesmiddel #kanker #GemeenteTilburg