AANLEG SPECIALE PARKEERVAKKEN VOOR BROMMERS EN SCOOTERS IN CENTRUM TILBURGTilburg - De Tilburgse binnenstad krijgt 90 witte parkeervakken voor bromfietsen en scooters. Deze vakken hebben geen tijdslimiet en komen op 8 plekken waar vaak geparkeerd wordt. De aanleg van de vakken start op maandag 4 juni. Scooters en brommers die in het voetgangersgebied staan zorgen voor veel overlast. De nieuwe stallingsplaatsen moeten daaraan een einde maken. De bromfietsvakken zijn kleine witte vakken, extra herkenbaar aan de parkeerborden met een bromfiets er op. Brommers en scooters kunnen ook geparkeerd worden in de bromfietsstalling van de Tivoli-garage (1 euro per keer). Vanwege brandgevaar is het stallen van scooters en bromfietsen in de fietsenstallingen niet toegestaan. De blauwe fietsparkeervakken die nu een jaar in gebruik zijn, werken prima. Fietsen mogen er maximaal 1 uur stallen. De blauwe vakken zijn niet bedoeld voor bromfietsen en scooters, die krijgen nu een eigen plek. De locaties van de bromfietsvakken zijn: in de taxistrook van de Heuvelring (ter hoogte van The Gallery), in de Telegraafstraat (bij Sushipoint), bij Pathé, op het Piusplein (in de taxistrook van de Paleisring (naast Domino's), op de Schouwburgring (achter de Carrousel), op de Spoorlaan (Stadswinkel centrum), bij de tijdelijke fietsenstalling op het Burgemeester Stekelenburgplein en bij de Willem II passage (bij RAW) 

#scooter #brommer #parkeren #centrum #GemeenteTilburg