|FOTO'S| KUNST WAAR MENIG TILBURGER MET TROTS VOORBIJ LOOPTTilburg - Geen draaiend huis of een meters lange roestige Mauwmuur, maar graffiti-art van de Kruikenzeiker is het nieuwste stukje kunst in ons mooie Tilburg. Deze kunstenaars weten in ieder geval hoe zij kunst met onze cultuur moet verbinden.

Op woensdag 9 mei begonnen twee getalenteerde kunstenaars aan de saaie houten Febo-muur. Stadsfotograaf Freddie de Roeck maakte daar een aantal mooie plaatjes van. Deze zijn te vinden op mijnpiushaven.nl.

Welkom in Tilburg

Spreuken als 'unne echte kruik is gineh zeikerd' en 'welkom in Tilburg' staan op de muur gespoten. Misschien is het een idee om dit soort kunstwerken op de Hasseltse rotonde te plaatsen?

Helaas zijn bij ons de namen van deze twee artiesten niet bekend dus wij weten ook niet of we de komende tijd nog meer van dit soort 'cultuurkunst' gaan tegen komen in de stad. Wellicht is de Spoorzone wel de volgende stap.

Foto's Jean van Roozendaal

#febo #graffiti #kruikenzeiker

© 2017 KruikenTv

Stichting KruikenTv Tilburg

Pastoor Smitsstraat 88

5014 RK Tilburg

KvK: 72795182

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon