DRONKEN AUTOMOBILIST STOMPT POLITIEAGENT IN HET GEZICHTTilburg - Dinsdagavond omstreeks 18.50 uur reden twee politiemensen in een surveillanceauto over de Spoorlaan. Ter hoogte van de Willem II passage werden zij gewenkt door omstanders die vertelden dat er een automobilist in een Belgische auto vreemd rijgedrag vertoonde. In de Telegraafstraat zagen de politiemensen de auto staan die er meteen vandoor ging. Een paar straten verderop voldeed de bestuurder, een 42-jarige Belg, aan het gegeven stopteken. Tijdens de controle kregen de politiemensen het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was van alcoholhoudende drank. De man was opstandig en werkte niet mee aan de controle. Nadat hij een van de politiemensen uitschold werd hij aangehouden. Een passagier probeerde de aanhouding te beletten en pakte een van de politiemensen beet die de passagier van zich afduwde. De aangehouden automobilist stompte vervolgens de betreffende politieman bovenop zijn gezicht. Door het gebruik van pepperspray kon de verdachte onder controle gebracht worden. Hij werd door toegesnelde politiemensen overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau bleek de verdachte ruimschoots de toegestane alcohollimiet te hebben overschreden in combinatie met softdrugsgebruik. Door een arts is bloed van de verdachte afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is ingesloten op het politiebureau. De mishandelde politieman heeft er een blauw oog aan overgehouden. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. 

#politie